'Barbie' zwaargewond bij ernstig ongeval op de Schenkkade | Regio15.nl
DutchEnglish

'Barbie' zwaargewond bij ernstig ongeval op de Schenkkade

Den Haag - Vanavond zijn er enkele gewonden gevallen bij een ongeval op de Schenkkade.


Rond tien over half negen is een automobilist bovenaan de oprit naar de A12/Utrechtsebaan de macht over het stuur verloren, en is onder andere tegen de betonnen rand van de oprit gebotst.

Meteen werden brandweer, meerdere ambulances, politie en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team gealarmeerd.

De traumahelikopter is op het Malieveld geland. De ambulance met daarin een zwaargewonde slachtoffer van het ongeval heeft daar een rendez vous gehad met het MMT. De arts van het MMT is vervolgens met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis.

Het ambulancepersoneel heeft zich op de plek van het ongeval bekommerd om twee andere gewonde inzittenden. Ook zij zijn daarna met spoed vervoerd.

De oprit is enige tijd afgesloten. De VOA gaat onderzoek doen. Opvallend detail is dat de gecrashte auto volgens de RDW niet verzekerd is. Mogelijk komt dat omdat de auto pas een paar dagen geleden van eigenaar is verwisseld, en de verzekeraar een eventuele nieuwe verzekering nog niet heeft gemeld aan de RDW.

Update maandag 20 april: Shownieuws schrijft op haar website dat Samantha de Jong (ook wel bekend als Barbie) betrokken is geraakt bij het ongeval. Samantha is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.  Haar toestand is kritiek. "De vraag is nog of Samantha dit zal overleven en als dit al het geval is, wat de blijvende schade zal zijn”, vertelt ex-manager Jake aan het SBS6-programma Shownieuws.

Update dinsdag 21 april: De politie Den Haag bevestigt aan Shownieuws dat realityster Samantha de Jong (ook wel bekend als Barbie) gelukkig buiten levensgevaar is. Samantha ligt nog wel in het ziekenhuis. Over het letsel dat Samantha heeft opgelopen doet de politie -in het kader van de privacy- geen uitspraken. De twee mannen die ook in de auto zaten en gewond naar het ziekenhuis zijn vervoerd zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. 


Video en foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra, Bob van Keulen en Sebastiaan Barel

Rg6Bcy.JPG

6jrNt7.JPG

phMkZc.JPG

g64QaK.jpeg

7jm1yv.JPG

TlP6A7.JPG

vZhCfn.jpeg

aVJtvI.JPG

e2xw72.JPG

iTAYuy.jpeg

DXeolC.JPG

wO34rT.jpeg

xy3dSo.JPG

D0LjDq.JPG

71NiWY.JPG

LBmf6L.JPG

bdjjaL.JPG

WOtU31.JPG

We814U.JPG

dp39z7.JPG

tUoLOQ.JPG

FM6TWE.JPG