Drie fietsers aangereden tijdens dollemansrit auto door Den Haag | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Drie fietsers aangereden tijdens dollemansrit auto door Den Haag

Den Haag - Een automobilist is vanmorgen gevlucht nadat hij in de Jan Hendrikstraat twee fietsers had aangereden.


Om even voor twaalf uur werden de fietsers door een personenauto aangereden. De bestuurder daarvan heeft zich niet om de slachtoffers bekommerd en is doorgereden.

Even verderop, in de Boekhorststraat, kon de auto niet verder omdat er een vrachtwagen de weg blokkerde. De auto is tegen een geparkeerde auto gebotst, die op zijn beurt weer door is geschoven tegen een daarvoor geparkeerde auto. De bestuurder is daarna uitgestapt en heeft de benen genomen. Hij is even later alsnog aangehouden op de Bierkade.

De beide fietsers raakten gewond en zijn door het personeel van twee ambulances verzorgd; zij zijn daarna zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

De VOA uit eenheid Rottterdam verricht onderzoek naar het ongeval. Volgens onbevestigde berichten zou de auto zijn achtervolgd door de politie. Dat verklaart wellicht waarom de VOA van een andere eenheid het onderzoek verricht. Hierover later meer.

Update 13.35 uur: volgens de politie heeft de automobilist, voorafgaande aan de aanrijding in de Jan Hendrikstraat, ook in de Zoutmanstraat een fietser aangereden. Daar bleef het bij materiële schade. De politie bevestigt dat er een achtervolging heeft plaatsgevonden, maar of die al voor of pas na de aanrijding in de Zoutmanstraat is begonnen, was nog niet duidelijk.

Update 15.50 uur: de automobilist is een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze reed met 110 kilometer per uur langs een verkeerscontrole in het Zeeheldenkwartier, waarna de achtervolging is begonnen.

Video en foto's: Herman van der Woude en Sebastiaan Barel

KdH7RU.jpeg

BjjEwx.jpeg

O7GINo.JPG

JGrzRe.JPG

2cB5xu.JPG

NoL5a0.JPG

mV7XR5.JPG

bAo6FD.JPG

bb0dc8.JPG

De vluchtende automobilist heeft zijn auto in de Boekhorststraat achtergelaten.

vd9txu.JPG

jmhS5G.JPG

iLqONk.JPG

ijflGj.JPG

HULdWb.JPG

TgA2CN.JPG

mgBZ3O.jpeg

aTyovP.jpeg

FqdKud.jpeg