Motorrijder onder invloed aangehouden na ongeval op de A4 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Motorrijder onder invloed aangehouden na ongeval op de A4

Den Hoorn - Een motorrijder is vannacht aangehouden nadat hij een eenzijdig ongeval had veroorzaakt op de afrit Den Haag-Zuid van de A4.


Rond half één reed de motorrijder over de A4 vanuit Rotterdam in de richting van Den Haag. Toen hij de afrit Den Haag-Zuid nam, raakte de motorrijder in de bocht de macht over het stuur kwijt en kwam ten val.

Meerdere politie-eenheden en een ambulance kwamen ter plaatse. De motorrijder is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Politieagenten hebben vervolgens een alcohol- en drugstest bij de man afgenomen. Zowel de alcohol- als drugtest waren positief, waarna de 30-jarige Hagenaar door de politie werd aangehouden. Op het politiebureau is een bloedmonster bij de man afgenomen voor onderzoek.

Een bergingsbedrijf heeft de motor weggesleept. 

Ten tijde van het ongeval had Rijkswaterstaat een snelheidsbeperking van 70 km/u ingesteld op de afrit. Omdat alsnog meerdere automobilisten met een flinke snelheid de afrit af kwamen, heeft de verkeerspolitie een korte lasercontrole uitgevoerd. Hierbij zijn zes automobilisten staande gehouden en hebben een proces verbaal gekregen wegens het overschreiden van de maximum snelheid. De bestuurders reden allemaal tenminste 90 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.

Foto's: Sander Paardekooper

4rUnKB.JPG

dDQS1f.JPG

pZOSyV.JPG

4Hnfm7.JPG

6e646K.JPG

PuYqTi.JPG

JOMNM8.JPG

fOK5vX.jpg