Fietsster zwaargewond bij ongeval Noordlandseweg | Regio15.nl

Fietsster zwaargewond bij ongeval Noordlandseweg

's-Gravenzande - Een 23-jarige fietsster uit Oekraïne is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Noordlandseweg.


Het slachtoffer reed omstreeks kwart voor drie op het fietspad ter hoogte van de Aaksterlaan. Zij werd toen aangereden door een personenauto die, komende vanuit de richting van Monster, met flinke snelheid van de weg was geraakt.

Door de klap van de aanrijding is de fiets finaal doormidden gebroken. De fietsster is door de klap in een naastgelegen sloot terecht gekomen. Voorbijgangers en ook de automobilist hebben de vrouw uit de sloot gehaald.

De auto is een stukje verder tot stilstand gekomen; onderweg is nog een verkeersbord omver gereden.

Voorbijgangers, waaronder enkelen met een medische achtergrond, hebben eerste hulp verleend aan het slachtoffer. Dat is later overgenomen door het personeel van twee ambulances en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam.

Het slachtoffer is daarna met spoed vervoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden.

De automobilist, een 23-jarige man uit Maassluis, is aangehouden en is meegenomen naar het bureau. In zijn auto werden enkele tankjes met lachgas aangetroffen. Ook lag er een geopend bierblikje voorin de auto. Op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen van de man. Onderzoek zal moeten aantonen of er inderdaad sprake is geweest van het rijden onder invloed.

De Forensische Opsporing Verkeer (voorheen VOA) doet onderzoek naar het ongeval. De Noordlandseweg is in verband hiermee voorlopig nog afgesloten.

Update Maandag 24 Mei:

De woordvoerder van de politie liet ons weten dat de 23 jarige fietsster uit Oekraïne met diverse botbreuken in het ziekenhuis ligt. Zij zal de komende dagen nogmaals geopereerd moeten worden. Van de 23-jarige bestuurder uit Maassluis is bloedafname gedaan door een arts op het politiebureau. Onderzoek zal moeten aantonen of er inderdaad sprake is geweest van het rijden onder invloed.

Video: Danny Botman

Foto's: Fred van der Ende en Danny Botman

ELFwJx.jpg

n3zR8S.JPG

hwXiGT.jpg

OoPyWf.JPG

RPBFZv.JPG

MkCULc.jpg

iC2CFB.JPG

taPimi.jpg

zLMQj9.JPG

Ocn8n0.JPG

X6sJDf.JPG

rESMQq.JPG

3V9wha.jpg

KJyUM9.JPG

WLrTGc.JPG

PJNKOs.JPG

4eJ2U7.JPG

9V3pME.JPG