Loosduinseweg afgesloten na zwaar ongeval | Regio15.nl

Loosduinseweg afgesloten na zwaar ongeval

Den Haag - Op de Loosduinseweg vlak voor de kruising met de Van Geenstraat heeft aan het begin van de avond een ernstig ongeval plaatsgevonden.


Rond 19:00 kwamen bij de meldkamer meerdere 112-bellers met informatie over een fors ongeval op de rijbaan komende vanaf de Noord-West Buitensingel.

het betrof een ongeval met drie personenauto's, waarvan er één tegen een  boom tot stilstand is gekomen.

Door het ongeval zijn zowel de Loosduinseweg (richting Loosduinen), de Loosduinsekade (richting Centrum) en de tussenliggende tram-hulpdienstenbaan afgesloten.

Er zijn drie ambulances, brandweer, politie en een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen bij het incident. De traumahelikopter is geland in de nabijheid. Het verplegend personeel bekommert zich nu over drie slachtoffers.

Update 19:30: Twee ambulances met de twee zwaarst gewonde slachtoffers vertrekken allebei met spoed naar een ziekenhuis. In beide ambulances rijdt de politie mee. Ook is de arts van het MMT meegereden met een van de ambulances. Het derde slachtoffer hoefde na controle en behandeling in de ambulance niet vervoerd te worden.

De verkeerspolitie en de VOA zijn ter plaatse en doen onderzoek naar het ongeval.

Update 19:45: we krijgen tips binnen die erop duiden dat er mogelijk veel te hard is gereden, waarbij ook het woord "straatrace" werd genoemd. Het onderzoek van de VOA zal dat moeten bevestigen. Ook zijn er 2 flessen met lachgas aangetroffen in een van de betrokken voertuigen. Op dit moment is het nog niet bekend of deze bestuurder ook onder invloed van lachgas (of onder invloed van drugs of alcohol) zijn auto bestuurde.

Update 21-6-2021: Volgens de politie zijn er op dit moment geen aanwijzingen voor een straatrace. Wel zijn beide gewonde bestuurders verdachte in het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de auto met de lachgas flessen wordt niet verdacht van het rijden onder invloed. De afgenomen speekseltest bleek negatief te zijn. 

Video en foto's: Sander Paardekooper, Linda Burgmeijer en Glenn Sint Nicolaas


Yn1ks3.JPG

Dit item is mede tot stand gekomen door een tip. Zelf een tip? Bereik ons via 06-15151502!

6w3CAq.JPG

qllIPe.JPG

ulHNoI.JPG

vkK96u.JPG

pyTl4G.JPG

ulHNoI.JPG

kxa9tn.JPG

qyp0ex.JPG

XWqDyu.JPG

uk9zGH.JPG

F2gOGu.JPG

cZzJdn.JPG

3N2I2b.JPG

dFI6sB.JPG

p09hyw.jpg

aeXKO3.JPG

2z7dGl.jpg

BdLRTT.JPG

tkVJmQ.JPG

EA6lGu.JPG