Man overleden nadat hij voor de tram werd geduwd; drie jongens aangehouden | Regio15.nl

Man overleden nadat hij voor de tram werd geduwd; drie jongens aangehouden

Den Haag / Ypenburg - Vanavond is een persoon overleden nadat deze door enkele jongens voor een tram was geduwd.


Het misdrijf vond rond tien voor negen op de Rijswijkse Landingslaan plaats bij de halte Anthony Fokkersingel van tramlijn 19. Volgens hevig geëmotioneerde getuigen is het slachtoffer door een groep jongens voor de tram geduwd.

Politie, twee ambulances, het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam, de Officier van Dienst Geneeskundige (OvD-G) en brandweereenheden van meerdere kazernes werden gealarmeerd.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer nog proberen te redden, maar de verwondingen waren dusdanig dat het slachtoffer ter plaatse is overleden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend, het zou gaan om een oudere man. 

De daders zijn er na hun daad vandoor gegaan. Meerdere eenheden van de politie zijn met onder andere speurhonden in de omgeving op zoek naar de daders. Ook is de technische recherche opgeroepen om de sporen vast te leggen; en de camerabeelden van het Randstadrail voertuig veilig te stellen.

De Forensische Opsporing (FO) is bezig met een uitgebreid onderzoek. De omgeving is afgezet met politielint en zwarte hekken. 

De politie is op zoek naar drie donker getinte jongens, en verzoekt getuigen om te bellen met 112.

Update 12:15: De politie laat weten dat drie verdachten zich maandagavond en dinsdagochtend hebben gemeld op het politiebureau. Het gaat om twee 15-jarige jongens en één 18-jarige jongen, allen uit Den Haag. Deze jongens zijn direct aangehouden en ingesloten. De aangehouden verdachten zitten in beperkingen, en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Update 14:30: Het slachtoffer is een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Update 21 oktober: Het Openbaar Ministerie laat weten: twee van de drie aangehouden jongeren zijn weer vrij. Eén van de 15-jarigen wordt verdacht van het toedienen van de fatale duw, en blijft in voorarrest.

Update 4 april 2022: Het Openbaar Ministerie laat weten dat de 15-jarige jongen niet zal worden vervolgd en zij de zaak seponeert.  Aanvankelijk hield het OM de mogelijkheid open dat er opzet in het spel was. Uit het onderzoek volgt echter dat de jongen een afwerende beweging maakte naar de Poolse man die hem lastig viel. Met helaas een noodlottig ongeval als gevolg. Lees hier het volledige bericht. 

Video en Foto's: Daan van den Ende

alslU3.JPG

zndPXG.JPG

YkKFJ8.JPG

Q0N58k.JPG

a2ukYh.JPG

33VlyH.JPG

WCrzZf.JPG

8NTrC7.JPG

5t8kfF.JPG

2PQ0cA.JPG

j2IsQm.JPG

4I0JHa.JPG

bzpQgz.JPG

pTS1Yj.JPG

qoc2bH.JPG

ywXWj3.JPG

WWdIFX.JPG

ywXWj3.JPG

7soJA0.JPG

d42uiU.JPG

4qHQbD.JPG

OAEeV5.JPG