Aanhouding na ongeval met politiemotor Troelstrakade | Regio15.nl

Aanhouding na ongeval met politiemotor Troelstrakade

Den Haag - Donderdagavond omstreeks kwart voor tien is op de kruising Troelstrakade/Coornhertstraat een persoon aangehouden na een ongeval tussen een scooter, een politiemotor en een onopvallend politievoertuig.


Nadat een persoon op een scooter met valse kentekenplaten een stopteken van agenten negeerde, zetten zij direct de achtervolging in. Daarbij reed de bestuurder van de scooter met een flinke snelheid in op een agent die op een herkenbare politie e-bike reed en ging er vandoor.

Een politiemotor achtervolgde de scooter met zijn stopbord en blauwe lampen en bij het klemrijden op de kruising Troelstrakade/Coornhertstraat werd de politiemotor zelfs nog even aangetikt door een onopvallend politievoertuig. De motoragent en de bestuurder van de scooter kwamen hierbij ten val.

De bestuurder van de scooter is door de politie aangehouden. Dit betrof een 18-jarige Hagenaar. Hij wordt onder meer verdacht van rijden zonder rijbewijs en zware mishandeling van de politieagente op de fiets.

De motoragent raakte bij het ongeval lichtgewond. Hij is door ambulancepersoneel in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij is door collega's per auto teruggebracht naar het bureau. De agente op de politie e-bike is voor nadere controle naar een huisarts gegaan.

De politiemotor en scooter raakten beide beschadigd en zijn door de politieberger opgehaald. 

Video: Ingezonden via Whatsapp en Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

NK1ZOn.JPG

eYrIOO.JPG

YhZLco.JPG

eJL20r.JPG

Rm1UMh.JPG

zkShOx.JPG\

Gt7YVr.JPG

cYHQOO.JPG

6yW9mO.JPG

PKFhyg.jpg