Aanrijding met beknelling Erasmusplein | Regio15.nl

Aanrijding met beknelling Erasmusplein

th-dsc_9415Den Haag - Op het Erasmusplein heeft vannacht een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Hierbij is een auto dwars door een betonnen rand van de brug geschoten.

Rond tien voor half drie werden politie, brandweer en ambulancedienst gealarmeerd met de mededeling dat er op het Erasmusplein een auto te water zou zijn geraakt en dat de bestuurder daarbij bekneld zou zitten. Hierop werd door de brandweer met groot materieel uitgerukt: een tankautospuit, twee waterongevallenwagens, de grote kraan, een hoogwerker, een hulpverleningsvoertuig en de Officier van Dienst werden ter plaatse gestuurd.

Na aankomst van de eerste voertuigen bleek de auto niet in het water te zijn geschoten, maar was de auto door de betonnen brugrand geschoten en op een lager gedeelte terecht gekomen. De toestand van het slachtoffer was dermate zorgwekkend dat een tweede ambulance benodigd was, alsmede de hulp van het Mobiel Medisch Team. Deze is dan ook vanuit Rotterdam ter plaatse gekomen.

De brandweer heeft geholpen met het bevrijden van het slachtoffer. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit 's-Gravenzande, bleek niet meer aanspreekbaar te zijn en is enig tijd op de plaats van het incident behandeld. Het slachtoffer is daarna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De brugreling is door de brandweer met een slijptol doorgezaagd. Aangezien het slachtoffer nog niet in staat is om een verklaring af te leggen over de toedracht van het ongeval, blijft de oorzaak vooralsnog onbekend.

Video: op Marofer site.

Foto's: Paul Smits, Tim & Cees de Kleyn

afbeelding_001

afbeelding_004

mrf_7932

mrf_7940

dsc_9401

dsc_9415

mrf_7942

mrf_7953

dsc_9429

mrf_7962