Ambulance op z'n kant bij ongeval Hraniceplein | Regio15.nl

Ambulance op z'n kant bij ongeval Hraniceplein

Voorburg - Vanochtend zijn meerdere personen gewond geraakt na een ongeval met een ambulance.


Ambulance 15-114 kreeg vanochtend rond half acht een spoedmelding binnen voor een rit naar Zoetermeer. De ambulance ging met zwaailicht en sirene onderweg naar de melding.

Bij de N14, ter hoogte van het Hraniceplein, kwam de ambulance in botsing met een personenauto. Bij het ongeval kwam de ambulance op z'n zijkant terecht. Het voertuig was op dat moment met zwaailicht en sirene op weg naar een melding in Zoetermeer, en had geen patiënt achterin liggen.

Politie, meerdere ambulances, waaronder ook een ambulance uit Hollands-Midden, de Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G), het Mobiel Medisch Team en brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen werden met spoed gealarmeerd.

Eén lid van de bemanning van de ambulance was al snel bevrijd, en is met spoed en onder begeleiding van de verkeerspolitie naar het ziekenhuis vervoerd.

Men is nu druk bezig met de bevrijding van en zorg voor het tweede lid van de bemanning. Hij zit knel achter o.a. het stuur. Met een hydraulische ram wordt ruimte gemaakt om hem te bevrijden.

Update 8.40 uur: rond half negen was het tweede lid van de ambulancebemanning bevrijd. Deze is met spoed en onder motorbegeleiding naar een ziekenhuis vervoerd. De VOA verricht onderzoek naar het ongeval.

Als gevolg van het ongeval en het afsluiten van de N14 is er in de wijde omgeving een verkeersinfarct ontstaan. Daar komt ook nog bij dat de Utrechtsebaan deels dicht is i.v.m. groot onderhoud. Om van 'A' naar 'B' te komen is een opgave; mensen zoeken vertwijfeld een weg. Daarbij wordt zelfs met auto's over fietspaden gereden.

Rond 10:15 zijn de wrakken geborgen, en is Vreugdenhil bezig met het reinigen van het wegdek. Naar verwachting kan de kruising daarna snel weer open.

Update 18:00: Omroep West meldt dat één van de twee bemanningsleden inmiddels het ziekenhuis verlaten heeft en weer thuis is. De tweede blijft voor de zekerheid een nachtje in het ziekenhuis.

Foto's en video: Rene Hendriks en Sebastiaan Barel

V4n2Cj.JPG

UL7mUZ.JPG

loW0U5.jpg

KH72Rf.JPG

vGJnI7.JPG

8Eo8Y6.JPG

SHnGSi.JPG

foXQIK.JPG

xzerrI.JPG

UC4q7L.JPG

TWiaPR.JPG

r66Gn3.JPG

KnhEkp.JPG

V4f7FU.JPG

8ACBBp.JPG

5xrfLX.JPG

weIeGJ.JPG

ng2Ecj.JPG

zEkCpP.JPG

7xkxvs.JPG

IfcFxU.JPG

HpPy5M.JPG

6TL5R9.JPG