Gewonden bij ongeval tussen KMAR en auto huisartsenpost | Regio15.nl

Gewonden bij ongeval tussen KMAR en auto huisartsenpost

Den Haag - Bij een ongeval tussen een auto van de huisartsenpost en een busje van de Koninklijke Marechaussee zijn vanochtend twee gewonden gevallen. 


Het busje van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de ambulance reden op de kruising Koningskade met de Wassenaarseweg toen zij in botsing met elkaar kwamen.

Het voertuig van de KMAR is een onopvallend voertuig. Dat wil zeggen dat het busje geen herkenbare striping/kleuren heeft en niet is voorzien van optische en geluidssignalen. Zowel het busje van de KMAR als de ambulance reden tijdens het ongeval niet met spoed naar een melding.

Bij het ongeval raakten één medewerker van de KMAR gewond en een medewerker van de huisartsenpost. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd. 

De Koningskade werd vanaf het Malieveld in de richting van Scheveningen volledig afgesloten voor het verkeer. Meerdere ambulances zijn ter plaatse gekomen om de inzittenden te controleren. 

Het ambulancevoertuig, dat overigens niet is ingericht voor het vervoer van patiënten, is onderdeel van de organisatie Hadoks (Haaglandse Dokters). Beide voertuigen hebben dusdanig veel schade dat zij niet operationeel meer zijn en zijn weggesleept door een bergingsbedrijf. 

Wa itemdankzijtiplijjn

Video en foto's: Donny Kooistra

CDCfXM.JPG

5m71Ui.JPG

wEx31V.JPG

9FtgEF.JPG

BBwQGv.JPG

Q3SXwc.JPG

kbon4B.JPG

XDy3S9.JPG

gTIGEt.JPG

eShMhk.JPG

rQTDsk.JPG

G4Wl7s.JPG

MjHmkq.JPG

D5Qq3I.JPG

D7H3mp.JPG