Dode en zwaargewonden bij ongeval Koningskade Den Haag | Regio15.nl
DutchEnglish

Dode en zwaargewonden bij ongeval Koningskade Den Haag

Den Haag - Bij een verkeersongeval tussen twee voertuigen op de Koningskade zijn vanavond meerdere personen ernstig gewond geraakt; één van de inzittenden heeft het ongeval niet overleefd. 


Even na half negen kregen de hulpdiensten de melding van het verkeersongeval dat plaatsvond op de kruising met de Javastraat.

Een grijze auto uit Slowakije kwam daar met hoge snelheid in botsing met een rode auto. De grijze auto is daarna van de weg geraakt en heeft een verkeerslicht omver gereden.

Vanwege de ernst van het ongeval zijn vier ambulances, de Officier van Dienst Geneeskunde (OVDG) en het Mobiel Medische Team (MMT) gealarmeerd.

Ook de brandweer kwam met spoed ter plaatse. De brandweerlieden hebben de inzittenden uit een van de voertuigen bevrijd met behulp van redgereedschap. Daarvoor moest o.a. het dak verwijderd worden.

In de rode auto zaten twee inzittenden; in de grijze één. Een van de slachtoffers uit de rode auto is na die bevrijding door de brandweer in zorgwekkende toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is met deze ambulance meegereden. Ook de andere twee slachtoffers zijn per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. 

De Forensische Opsporing Verkeer gaat onderzoek verrichten naar het ongeval. In verband hiermee zal de Koningskade in beide richtingen voorlopig afgesloten zijn.

Update 21-01-2023:

De politie meldt dat een 23-jarige man uit Delft overleden is ten gevolge van dit ongeval. De man was de bijrijder van het rode voertuig en is na het ongeval door de hulpdiensten gereanimeerd. Helaas mocht alle hulp voor dit slachtoffer niet meer baten.

Ook de twee andere gewonde personen moesten worden vervoerd naar het ziekenhuis. Een van deze personen, een 23-jarige man woonachtig in Den Haag, is als verdachte aangehouden. Deze man reed vermoedelijk onder invloed. Zijn betrokkenheid, de betrokkenheid van de andere partij en de toedracht wordt onderzocht.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman en E'Andreey Gumbs 

YDCFkB.JPG

ZzCqWP.jpg

L7Yo3a.JPG

T8oUAy.JPG

phajXi.JPG

Hz2o65.jpg

w3knCs.JPG

Kyk6QD.JPG

Zm3OZ2.JPG

yjkM6c.JPG

prVEQQ.JPG

9dKAQV.JPG

T6Pue3.jpg

NqyvMy.JPG

4fmDx7.JPG

Yin4Rt.jpg

zBgWV3.jpg

lD54jY.jpg

dvHlZx.jpg

kf83Kj.jpg

SoycxT.jpg

X8v5Pf.JPG

M14PMj.JPG

MW0Rq8.JPG

faVjbZ.JPG

3kZYKS.JPG

OOV8dB.JPG

gg3Irw.JPG