Middelhulpverlening Erasmusweg | Regio15.nl

Middelhulpverlening Erasmusweg

t-_dsc0066Den Haag - Op de kruising van de Erasmusweg met de Anna Bijnslaan zijn een pickup-truck en een busje met elkaar in botsing gekomen.

De Ford Transit kwam vanuit de richting van de Medlerstraat en wilde rechtdoor richting Anna Bijnslaan rijden. Het werd echter in de flank aangereden door de pickup, die met redelijke snelheid vanaf de Anna Bijnslaan linksaf de Erasmusweg op wilde en kennelijk het busje over het hoofd had gezien. De klap kwam zo hard aan dat van de pickup een wiel van zijn as af brak.

Zowel in de pickup, als in de Ford Transit zaten personen die vanwege hun verwondingen voorzichtig uit het voertuig gehaald moesten worden. De brandweer schaalde daarom op naar 'middel hulpverlening'. Daardoor kwam er een tweede autospuit ter plaatse en konden de werkzaamheden verdeeld worden. De Transit werd zelfs met vereende krachten opzij geduwd zodat men beter bij het slachtoffer in het voertuig kon.

Na enige tijd waren de slachtoffers uit de auto's en konden zij naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Kort na het eerste ongeval kwamen twee andere auto's ook met elkaar in botsing op deze kruising. Vermoedelijk zijn de bestuurders afgeleid geweest door het eerste ongeval. Hier ontstond alleen blikschade.

Gedurende de hulpverlening ondervond het verkeer grote hinder. Dat leverde lange rijen auto's op. De VOA kwam ter plaatse om de sporen van het ongeval vast te leggen.

Foto's: Remco Meiners, Wilbert Tintel, Henk van der Plas

w-img_5406


w-_dsc0037

w-dsc00540

w-img_5408

w-img_5411

w-img_5413

w-img_5415

w-img_5424

w-_dsc0050

w-dsc00571

w-img_5437

w-_dsc0049

w-_dsc0076

w-_dsc0103

w-img_5447