Verkeerschaos na ongeval Koningstunnel | Regio15.nl

Verkeerschaos na ongeval Koningstunnel

img_2217_thumbDen Haag - Na een ongeval in de Noordbaan van de Koningstunnel (richting Scheveningen) ontstond er een flinke verkeerschaos rond het Centraal Station.

Doordat één van de bestuurders een epileptische aanval kreeg, ontstond er een aanrijding midden in de tunnel. Hierbij raakten uiteindelijk 3 voertuigen betrokken.

Aangezien er mogelijk iemand bekneld zat in een auto, werd de brandweer ter plaatse gestuurd. Vanwege de afsluiting van de tunnel richting Scheveningen stond het verkeer vanaf de Binckhorst vast. Het hulpverleningsvoertuig van de kazerne Rijswijk had vanwege de verkeerschaos moeite om bij het incident te komen en moest tegenstrooms over de Lekstraat rijden. Via de inmiddels afgesloten Zuidbaan van de Koningstunnel, konden zij tegenstrooms bij het incident komen.

Er raakten bij dit ongeval 3 personen gewond, waarvan er 2 ter plaatse door de ambulancebemanning zijn nagekeken. Het slachtoffer dat nog in de auto zat, is door de ambulancebemanning vanaf de stoel op de wervelplank geschoven. De brandweer heeft de inzet beperkt tot hand- en spandiensten.

Het verkeer dat stilstond achter het ongeval, is onder begeleiding van de politie achteruit de tunnel uitgereden.

De verkeerspolitie heeft het ongeval vastgelegd en onderzoekt de toedracht. Een VOA onderzoek ter plaatse was niet noodzakelijk.

Foto's: Sander Paardekooper

img_2187

img_2194

img_2201

img_2203

img_2209

img_2216

img_2221

img_2244

img_2250

img_2266