Kind gewond bij aanrijding | Regio15.nl

Kind gewond bij aanrijding

th-dsc_6208-2Leidschendam - Bij een aanrijding op het kruispunt van het Schadeken met het Buitenwater is een kind gewond geraakt, toen hij aangereden werd door zijn eigen vader.


Volgens de politie werd de vader door zijn zoontje geattendeerd op het feit dat de achterklep nog open stond. Op het moment dat de vader uitstapte, zou deze vergeten zijn om de automatische versnellingsbak in de 'P'-stand (parkeerstand) te zetten. Het voertuig reed hierop door en schepte het zoontje.

De auto kon uiteindelijk in een tuin worden stilgezet. Het kind liep bij het ongeval vermoedelijk een beenbreuk op en is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee motoragenten van bureau Verkeer zijn ter plaatse gekomen om de aanrijding te beoordelen. Aangezien er geen sprake was van een artikel 6 aanrijding in de zin van de Wegenverkeerswet, was het niet nodig om de VOA ter plaatse te laten komen.

De ouders van het slachtoffers waren uiteraard hevig ontdaan en vol emotie. Voor hen zal naar alle waarschijnlijk professionele hulp geregeld gaan worden. Het kruispunt van het Schadeken met het Buitenwater is gedurende een uur afgesloten geweest voor al het verkeer.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_6203-2

dsc_6208-2

dsc_6210-2

dsc_6217-2

dsc_6221-2