Fietsster loopt ernstig letsel op bij aanrijding | Regio15.nl

Fietsster loopt ernstig letsel op bij aanrijding

th-dsc_6584-2Den Haag - Vanmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een bedrijfsbusje en een fietsster. De 75-jarige fietsster heeft hierbij ernstig letsel opgelopen.


Beide verkeersdeelnemers reden over de Van Alkemadelaan in de richting van de Benoordenhoutseweg. Ter hoogte van de Waalsdorperweg kruisten de twee elkaar; de fietsster was voornemens om rechtdoor te gaan en de 60-jarige Haagse bestuurder van het bedrijfsbusje sloeg rechtsaf de Waalsdorperweg in.

Aangezien beiden groen licht zouden hebben gehad, wordt vermoed dat men elkaar over het hoofd heeft gezien. Een botsing was het gevolg, waardoor de fietsster hard tegen het asfalt terecht kwam.

Een ambulance en AMON zijn ter plaatse gekomen om hulp aan het slachtoffer te bieden. Gezien de ernst van de verwondingen is het slachtoffer snel van de ongevalslocatie weggehaald. Zij is met hoofdletsel onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

De verkeerspolitie is ter plaatse gekomen om de aanrijding te beoordelen. Naar het oordeel van de verkeerspolitie was het nodig om de VOA ter plaatse te laten komen. Deze is dan ook ter plaatse geweest en heeft de aanrijding met haar sporen in kaart gebracht. Tevens is ter plaatse door de VOA een reconstructie uitgevoerd.

De Waalsdorperweg is gedurende het ongeval en het VOA-onderzoek afgesloten geweest tussen de Van Alkemadelaan en de Van Hogenhoucklaan, in de richting van het Hubertusviaduct. De HTM ondervond geen hinder van de aanrijding; de aldaar rijdende buslijn kon tegenstrooms passeren.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_6532-2

dsc_6582-2

dsc_6584-2

dsc_6592-2

dsc_6548-1

dsc_6617-2

dsc_6621-2

dsc_6623-2