Lijnbus en vuilniswagen botsen in Den Haag | Regio15.nl

Lijnbus en vuilniswagen botsen in Den Haag

sanbar_img_0230_thumbDen Haag - Op de kruising van de Binckhorstlaan met de Mercuriusweg heeft vanmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een lijnbus van Veolia en een vrachtwagen van de HMS (Haagse Milieu Services).


Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen; wel was de materiële schade groot. De bus van Veolia raakte dermate zwaar beschadigd, dat deze afgesleept moest worden door een berger. Bergingsbedrijf Vreugdenhil is daarvoor ter plaatse gekomen. De vrachtwagen van HMS kon zelf zijn weg vervolgen.

Echter, ook bij een berger laat de techniek soms een steekje vallen. In dit geval had men te maken met een lekkende hydrauliek-leiding, waardoor een forse hoeveelheid olie weglekte. De berger heeft gelijk actie ondernomen; door het strooien van absorptiekorrels is uitbreiding van de plas voorkomen. Tevens heeft de berger een monteur gebeld en een schoonmaakploeg opgetrommeld voor het opruimen van de olie.

Door het incident was de kruising van de Binckhorstlaan met de Mercuriusweg in de richting van de Neherkade enige tijd geblokkeerd. Hierdoor ondervond ook het openbaar vervoer van zowel HTM, als Veolia wat hinder. Nadat de bus aan de kant was gezet, werd de kruising weer vrijgegeven.

Foto's: Sander Paardekooper

sanbar_img_0220

sanbar_img_0221

sanbar_img_0225

sanbar_img_0228

sanbar_img_0230

sanbar_img_0233

sanbar_img_0235

sanbar_img_0236

sanbar_img_0239