Beknelling op de A12, Utrechtsebaan | Regio15.nl

Beknelling op de A12, Utrechtsebaan

th-img_1004Den Haag - Op de A12/Utrechtsebaan, ook wel 'de bak' genoemd, heeft zich vanmorgen een aanrijding voorgedaan tussen een personenauto en een autobus. Hierbij is de bestuurder van de personenauto gewond geraakt.

Even na kwart voor negen vanmorgen werden politie, brandweer en ambulancedienst gealarmeerd voor een aanrijding met beknelling op de A12/Utrechtsebaan, stad uit. Hierop zijn diverse politie-eenheden, een motorambulance en een gewone ambulance gaan rijden. De brandweer rukte uit met de tankautospuit van kazerne Den Haag-Haagse Hout, het hulpverleningsvoertuig van de kazerne Leidschendam-Voorburg en de Officier van Dienst.

Aangezien de tankautospuit van de kazerne Den Haag-Haagse Hout zich vastreed in de ongevalsfile, werd de tankautospuit van kazerne Den Haag-Archipel ook ter plaatse gestuurd. Uiteindelijk bleek hun hulp niet nodig; de bemanning van de eerste tankautospuit was toch door de file heen gekomen en stond inmiddels ter plaatse.

Van een beknelling bleek geen sprake te zijn; het slachtoffer is via de zijkant uit het voertuig gehaald. De brandweer heeft dan ook niet hoeven te knippen. Hun inzet bleef beperkt tot het loskoppelen van de accu en het verlenen van wat hand- en spandiensten.

Vermoedelijk is de bestuurder van de personenauto de macht over het stuur verloren, vervolgens tegen de muur gereden en voor de autobus teruggekaatst de weg op. Hierbij heeft hij de autobus geschampt.

Achter de aanrijding ontstond een forse file; de politie heeft dan ook besloten om een gedeelte leeg te trekken, door de voertuigen te laten keren en tegenstrooms richting de eerstvolgende afrit te dirigeren, zodat men daar de snelweg kon verlaten.

Het slachtoffer van de aanrijding is onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd; dit gebeurde onder begeleiding van diverse politiemotoren en werd eveneens tegenstrooms gedaan.

De auto van het slachtoffer is door een berger afgesleept. Aanvankelijk leek de autobus zijn weg te kunnen vervolgen, maar deze kwam enkele meters verder toch tot stilstand en moest eveneens afgesleept worden.

Rond 10.45 uur werd de A12 weer vrijgegeven voor het verkeer.

Video: Rene Hindriks

{flv}20101111{/flv}

Foto's: Shane Alders, Machiel Janssen, Erwin van der Lem

foto-1

foto

img_0996

w-09a

img_1002

img_1004

img_1005

w-01a

w-08a

img_1016