Ongeval Hubertusviaduct Den Haag | Regio15.nl

Ongeval Hubertusviaduct Den Haag

20110129-hubertus

Hubertus6 - thumbDen Haag - Vermoedelijk ten gevolge van plotseling optredende gladheid ontstonden zaterdag 29 januari in relatief korte tijd bij het Hubertusviaduct drie ongelukken.


Het eerste ongeval ontstond rond 11.25 uur. Een 29-jarige automobilist raakte op het Hubertusviaduct in een slip en botste tegen de vangrail. Kort hierop ontstond een tweede aanrijding, waarbij een personenauto o.a. tegen een lichtmast botste. Een 27-jarige inzittende raakte daarbij gewond en de brandweer wist de vrouw uit de beschadigde auto te halen. De 28-jarige bestuurder liep een hoofdwond op.

Omdat in eerste instantie sprake was van een beknelling in de Hubertustunnel, zijn de tankautospuiten van Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Archipel, alsmede de hulpverleningsvoertuigen van Den Haag-Loosduinen en Leidschendam-Voorburg en de Officier van Dienst ter plaatse gegaan. Echter, bij hun aankomst bleek niemand bekneld te zitten en bleek het ongeval buiten de tunnel te hebben plaatsgevonden, waardoor de inzet van de brandweer beperkt bleef tot het verrichten van hand- en spandiensten.

Het 27-jarige slachtoffer van de aanrijding is door ambulancepersoneel - na behandeling ter plaatse - met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De verkeersongevallendienst (VOA) heeft ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de aanrijding.

Ten tijde van dit onderzoek is de Hubertustunnel in beide richtingen gestremd geweest. Een 29-jarige motorrijdster die te laat opmerkte dat de slagbomen van de tunnel dicht waren, botste er vol tegen aan. Ook zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

Hubertus1

Hubertus2

Hubertus3

Hubertus4

Hubertus5

Hubertus6

Hubertus7