Drie gewonden bij kop-staart aanrijding | Regio15.nl

Drie gewonden bij kop-staart aanrijding

afrikawegth-DSC_2709Zoetermeer - Niet voor de eerste keer, en naar wij vrezen ook niet voor de laatste keer, was de Afrikaweg het toneel van een aanrijding met gewonden.


Ditmaal was het rond 18.40 uur raak bij de verkeerslichten op de kruising met de Van Leeuwenhoeklaan, in de richting van Zoetermeer-Centrum. Daar ontstond door nog onbekende oorzaak een kop-staart aanrijding tussen drie voertuigen. Omdat er nogal wat inzittenden klaagden over onder andere pijn in de nek werden maar liefst drie ambulances derwaarts gezonden. Even later gevolgd door de tankautospuit en hulpverleningsvoertuig van kazerne Zoetermeer-Stadshart.

Dit omdat men er rekening mee hield dat één of meerdere slachtoffers uit hun voertuig geknipt moesten worden. Zo ver kwam het echter niet; alle drie de slachtoffers konden via de zijdeuren uit hun voertuig gehaald worden. Zij werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De 18-jarige bestuurder die de aanrijding veroorzaakte bleek niet in het bezit van een rijbewijs en is ter plaatse aangehouden.

De aanrijding zorgde op de altijd drukke Afrikaweg voor de nodige verkeersoverlast. Verkeer komende vanaf de richting van de A12 werd op het kruispunt door de politie richting Meerzichtlaan geleid. De Verkeersongevallenanalyse van politie Haaglanden is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de aanrijding.

Foto's: Thomas Pos

WTP-DSC_2723

WTP-DSC_2727

WTP-DSC_2729

WTP-DSC_2749

WTP-DSC_2763