Fietser overleden na aanrijding met doorrijding | Regio15.nl
DutchEnglish

Fietser overleden na aanrijding met doorrijding

20110309-voorburg

t-SanBar_IMG_6896Voorburg - Bij een zware aanrijding op de Laan van Nieuw Oosteinde is vanavond een fietser ernstig gewond geraakt.


De fietser is ter hoogte van de Alfa Romeo-dealer door een personenauto aangereden, waarna het betreffende voertuig is doorgereden. De politie was enige tijd naar het voertuig op zoek.

Vanwege de ernst van het ongeval was ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Hun komst is echter uiteindelijk niet afgewacht. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en ligt daar in zeer kritieke toestand op de afdeling intensive care. In de loop van donderdagochtend is hij geopereerd.

De verkeersongevallendienst (VOA) heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek bleek dat de fiets na de klap van de aanrijding op ruim 5 meter hoogte een lantaarnpaal heeft geraakt. De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse gekomen, zodat de VOA ook deze sporen vast kon leggen.

Door goed speurwerk van twee motoragenten van bureau Laak is het voertuig na ongeveer een uur aangetroffen in de nabij gelegen Willem de Beijelaan. Speurhonden van de politie hebben daarna in de omgeving naar de bestuurder van het voertuig gezocht, maar deze is niet meer aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen en voor onderzoek meegenomen naar bureau Zichtenburg.

Nadat de auto gevonden was, is de politie op zoek gegaan naar de bestuurder van de auto. Als eerste heeft de politie een inval gedaan in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan te Voorburg, maar daar bleek de bestuurder niet aanwezig. Wel heeft de recherche in de woning onderzoek gedaan en bewijs verzameld. De politie is aansluitend op een aantal andere locaties op zoek geweest naar de bestuurder, maar vooralsnog heeft de politie nog niemand aangehouden.

Rond 03:30 uur was het VOA-onderzoek afgerond en kon de brandweer het wegdek reinigen. Hierna zijn de rijbanen van de Laan van Nieuw Oosteinde weer vrijgegeven.

Update:
De 26-jarige bestuurder heeft zich later bij een politiebureau gemeld. Hij is direct aangehouden.

Update 11 maart: het slachtoffer is in de loop van vandaag aan zijn verwondingen overleden. Van de verdachte is direct na zijn aanhouding een bloedproef afgenomen, teneinde vast te stellen of er sprake is geweest van alcoholgebruik en of verboden stoffen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De verdachte wordt maandag 14 maart a.s. voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Video: Ferrie van der Geer

Foto’s: Sander Paardekooper en Machiel Janssen

w-SanBar_IMG_8107

w-SanBar_IMG_6825

w-SanBar_IMG_6826

IMG_2265

w-SanBar_IMG_6832

IMG_2266

w-SanBar_IMG_6850

w-SanBar_IMG_6860

w-SanBar_IMG_6867

w-SanBar_IMG_6885

w-SanBar_IMG_6896

w-SanBar_IMG_6932

w-SanBar_IMG_6938

w-SanBar_IMG_6952

In een woning aan de Koningin Wilhelminalaan is de politie een woning binnengevallen, op zoek naar de bestuurder van de doorgereden auto.

w-SanBar_IMG_6954