Ernstig ongeval Van Alkemadelaan/Wassenaarseweg | Regio15.nl

Ernstig ongeval Van Alkemadelaan/Wassenaarseweg

Alkemadelaan

th-JFA 061Den Haag - Een ernstig ongeval vanmiddag op de kruising Van Alkemadelaan/Wassenaarseweg, alwaar door nog onbekende oorzaak een scootmobiel en een auto met elkaar in botsing kwamen.


Hierbij raakte het slachtoffer, een 82-jarige Hagenaar, ernstig gewond. Het slachtoffer reed op zijn scootmobiel over de kruising en negeerde daarbij vermoedelijk het rode verkeerslicht. De bestuurder van een auto die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden, een 80-jarige Hagenaar, kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de scootmobielrijder aan.

De bestuurder van de scootmobiel is bij de aanrijding ernstig gewond geraakt. Nadat rond 13.40 uur een eerste ambulance ter plekke was gestuurd, werd zo'n 10 minuten later een tweede ambulance en ook het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Het MMT is met Lifeliner2 ter plaatse gekomen.

De traumahelikopter is geland naast de Koningin Beatrix-kazerne, waarna de arts en de verpleegkundige van het MMT per politieauto naar de ongevalslocatie zijn gebracht. Tezamen met ambulancepersoneel hebben zij het slachtoffer gestabiliseerd, waarna deze onder motorbegeleiding van de politie naar het Westeinde ziekenhuis is overgebracht. De arts van het MMT is hierbij meegegaan in de ambulance. De traumahelikopter heeft later de arts weer bij het ziekenhuis opgehaald.

Naar aanleiding van het ongeval heeft de VOA een onderzoek ingesteld. De Van Alkemadelaan is dan ook gedurende lange tijd in beide richtingen voor een deel afgesloten geweest. Dit had ook gevolgen voor het aldaar rijdende openbaar vervoer. Rond 14.50 uur is de rijbaan richting Willem Witsenplein weer opengesteld. Rond 15.20 uur is ook de rijbaan in de andere richting weer vrijgegeven.

Update 27-04-2011: het 82-jarige slachtoffer is in de loop van dinsdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Foto's: o.a. Dejan Jeremic

JFA 060

JFA 061

JFA 066

w-IMG_3118

w-IMG_3127