Kind valt van balkon Jan Tooropstraat | Regio15.nl

Kind valt van balkon Jan Tooropstraat

20110529-JanTooropt-SanBar-JanToorop_IMG_1371Den Haag - In de Jan Tooropstraat is vanmiddag rond 16.20 uur een kindje van een balkon gevallen.


Het kind, ons niet bekend of het een jongetje of meisje betreft, viel door nog onbekende oorzaak van een balkon op de eerste etage, aan de achterzijde van de woning. Omdat er in de melding verteld werd dat het kind zou liggen in een afgesloten binnenplaats, waar men niet bij zou kunnen komen, werden naast een ambulance en een motorambulance ook enkele brandweervoertuigen gealarmeerd.

Bij aankomst van de politie bleek echter dat de familie het kind had opgetild en naar de voorkant van de woning had gebracht. Daar werd het onderzocht door het ambulancepersoneel. Omdat men rekening hield met een beenbreuk, werden de beentjes van het slachtoffertje gespalkt. Hierna werd het kind naar het ziekenhuis vervoerd.

Overigens wordt afgeraden om in zo'n geval, hoe goed bedoeld ook, een slachtoffer te verplaatsen. Uitzondering op deze regel zijn alleen die gevallen waarbij een slachtoffer vanwege de gevaarszetting ter plaatse absoluut niet kan blijven op de locatie waar het ongeval heeft plaatsgevonden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar-JanToorop_IMG_1370

w-SanBar-JanToorop_IMG_1371

w-SanBar-JanToorop_IMG_1374