Scooterbestuurder overleden na ongeval | Regio15.nl

Scooterbestuurder overleden na ongeval

IMG_0709

t-SanBar-ZuidHoorn_IMG_0595Rijswijk - Een 17-jarige scooterbestuurder is aan het begin van de avond in het ziekenhuis overleden na een aanrijding op de Laan van Zuid Hoorn.


Even voor vijf uur werd de scooterbestuurder, rijdende op het rijwielpad van de Laan van Zuid Hoorn, aangereden door een rechtsafslaande bestelauto. Het slachtoffer vloog als gevolg van de aanrijding over de auto en kwam via de rand van de brug op de daaronder gelegen slootkant terecht en liep hierdoor ernstig letsel op.

Omstanders en later personeel van meerdere ambulances, een motorambulance en het Mobiel Medisch Team hebben eerste hulp verleend en hebben het slachtoffer gereanimeerd. Hij is vervolgens in zorgwekkende toestand per ambulance en onder motorbegeleiding vervoerd naar het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde. Aldaar is het slachtoffer niet veel later overleden.

Duikers
Op de plaats van het ongeval werd naast de helm van het slachtoffer een tweede bromfietshelm aangetroffen. Om uit te sluiten dat er sprake was van een tweede opzittende, die mogelijk te water was geraakt in de aldaar gelegen sloot, zijn de brandweerduikers van Den Haag-Centrum en Leidschendam-Voorburg gealarmeerd. Omdat beide duikteams zijn ingezet bij de zoekactie is opgeschaald naar 'middel waterongeval'. Er is uiteindelijk niemand in het water aangetroffen.

De VOA heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de plaats van het ongeval.

Video: Sander Paardekooper

Video: René Hendriks

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper, René Hendriks, Ruben van Essen, Ron Pietersen en Lucien de Vries

w-IMG_8853

w-IMG_0683

w-IMG_1053

w-IMG_0687

w-IMG_1051

w-DSC_2074

w-SanBar-ZuidHoorn_IMG_0595

w-DSC_2092

w-IMG_0709

w-IMG_1060

w-SanBar-ZuidHoorn_IMG_2955

w-SanBar-ZuidHoorn_IMG_0626