Dronken automobilist botst tegen verkeerslicht | Regio15.nl

Dronken automobilist botst tegen verkeerslicht

20110615-paaltjet-SanBar-paaltje_IMG_3200Rijswijk - Omstreeks 20.10 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats op de kruising Burgemeester Elsenlaan/Van Vredenburchweg.


Een 63-jarige man uit Rijswijk botste met zijn auto op de kruising tegen een verkeerslicht. De ambulancedienst kwam ter plaatse en besloot om de bestuurder op de wervelplank te fixeren. Aangezien de airbag aan de bestuurderskant nog niet was uitgeklapt, werd de hulp ingeroepen van de brandweer.

Op de airbag werd een airbaghoes geplaatst en de auto is met houten blokken vastgezet. Via de deuropening werd de bestuurder vervolgens op de wervelplank geschoven en is per ambulance onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het ongeval en de hulpverlening werd de rijbaan enige tijd in beide richtingen afgesloten.

De politie heeft geconstateerd dat de bestuurder (teveel) alcohol gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een bloedproef is afgenomen om het exacte promillage vast te stellen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig weggesleept. CityTec is ter plaatse gekomen om de schade aan het verkeerslicht te beoordelen. Deze wordt op een later tijdstip hersteld.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Sander Paardekooper en Paul Pronk

w-SanBar-paaltje_IMG_3158

w-SanBar-paaltje_IMG_3166

w-SanBar-paaltje_IMG_3182

w-SanBar-paaltje_IMG_3184

w-SanBar-paaltje_IMG_3197

w-SanBar-paaltje_IMG_3200

w-SanBar-paaltje_IMG_3212

w-006-1