Beknelling door aanrijding in parkeergarage | Regio15.nl

Beknelling door aanrijding in parkeergarage

leywegth-IMGP8383Den Haag - Een situatie die we niet vaak zien: de brandweer die in een parkeergarage het dak van een auto moet knippen.



En toch was exact dat wat er vanavond aan de hand was in de parkeergarage bij de Hoogvliet aan de Leyweg. Een automobiliste reed daar door nog onbekende oorzaak tegen een betonnen pilaar. Zij raakte hierdoor gewond en brandweer en ambulancedienst zijn ter plaatse gegaan.

Men heeft eerst gekeken of het slachtoffer niet via de achterkant uit de auto kon worden gehaald. Toen dat niet bleek te kunnen is besloten dat de brandweer het dak eraf zou knippen. Toen dat eenmaal was gebeurd, kon het slachtoffer rechtstandig uit het voertuig worden gehaald en op een wervelplank worden gelegd. Zij is uiteindelijk per ambulance onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat de brandweervoertuigen en de ambulance niet in de parkeergarage passen, is voor het transport van de materialen dankbaar gebruik gemaakt van de winkelwagentjes die aldaar in ruime hoeveelheden beschikbaar waren.

Foto's: Naomi van der Haar en Mike Boer

WNH-IMGP8384

WMB_IMG_4702

WMB_IMG_4711

WMB_IMG_4726

WMB-_IMG_4730

WMB-_IMG_4746

WMB_IMG_4753

WMB_IMG_4759