Fietser rijdt door rood en wordt aangereden door auto | Regio15.nl

Fietser rijdt door rood en wordt aangereden door auto

neherkade-kopt-DSC_5142Den Haag - Even na 21:00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Neherkade/Leeghwaterplein, waarbij een fietser werd aangereden.



De automobilist reed over de Neherkade toen ter hoogte van het Leeghwaterplein een fietser door rood de rijbaan overstak. De fietser deed dit zonder dat hij verlichting voerde en mogelijk onder invloed van alcohol.

Vanwege de snelheid van de aanrijding, alsmede vanwege mogelijk ernstig letsel, werd tevens het Mobiel Medisch Team gealarmeerd. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp en fixeerde het slachtoffer op de wervelplank. Het MMT bleek niet nodig en is onderweg naar het incident afbesteld.

Vanwege de hulpverlening werd het Leeghwaterplein afgesloten (in de richting van de Neherkade) en ook de Neherkade werd afgesloten tussen het Leeghwaterplein en de Calandstraat.

De fietser is onder A1 (met zwaailicht en sirene) naar het Westeinde Ziekenhuis vervoerd. Aangezien het slachtoffer tevens de schuldige is welke het ongeval heeft veroorzaakt, was ter plaatse geen VOA onderzoek noodzakelijk. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Robert Henderson en Sander Paardekooper

w-DSC_5133

w-DSC_5142

w-DSC_5144

w-SanBar_Neherkade_IMG_0477

w-DSC_5151

w-DSC_5154

w-SanBar_Neherkade_IMG_0488

w-SanBar_Neherkade_IMG_0303