Fietsster aangereden door politievoertuig | Regio15.nl

Fietsster aangereden door politievoertuig

lijnbaanth-IMG_7530Den Haag - Een fietsster is vanavond gewond geraakt nadat deze is aangereden door een politievoertuig.



Het ongeval gebeurde rond 21.50 uur op de Lijnbaan. De fietsster stak volgens getuigen de Lijnbaan over vanaf de Prinsegracht, richting de brug naar de Zoutkeetsingel. Daarbij werd zij aangereden door een politievoertuig die met optische- en geluidssignalen over de trambaan reed vanaf de Prinsengracht richting de Loosduinseweg.

De fietsster kwam op de motorkap en tegen de voorruit van het politievoertuig terecht, waarbij de voorruit zwaar beschadigd werd. Personeel van de ambulancedienst heeft het slachtoffer op een wervelplank gelegd en daarna is deze vervoerd naar het ziekenhuis.

Omdat een politievoertuig uit Haaglanden betrokken is bij de aanrijding, is volgens protocol de VOA van een andere regio, in dit geval Hollands-Midden, belast met het onderzoek naar de aanrijding. HTM-lijn 2 en Randstadrail 3 en 4 zijn als gevolg van de aanrijding en het onderzoek enige tijd gestremd geweest.

Video: Marco Mattheijer 

Foto's: Marco Mattheijer en Peter Galjaard

WMM-IMG_7499

WMM-IMG_7501

W2-mattheijer-lijnbaan_ 1

w-DSC_0037

W2-mattheijer-lijnbaan_ 4

WMM-IMG_7522

WMM-IMG_7551

WMM-IMG_7532

WMM-IMG_7556

w-DSC_0043