Dronken automobilist rijdt tramspoor op | Regio15.nl

Dronken automobilist rijdt tramspoor op

oudehaagwegth-IMG_6360Den Haag - Een 52-jarige automobilist heeft maandagavond rond 21.00 uur op de kruising van de Oude Haagweg met de Lisztstraat een verkeerde afslag genomen: die naar het tramspoor, op grind.



Eerst na een kleine 200 meter kwam het voertuig tot stilstand. De "brokkenpiloot" verklaarde geen idee te hebben hoe hij daar terecht was gekomen.

De man werd al gezocht door de politie omdat hij eerder op de Willem III straat tegen een geparkeerde auto was aangereden, en daarna was doorgereden.

Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed was, werd hij aangehouden. De automobilist verklaarde verschillende medicijnen te hebben ingenomen en moest een bloedproef ondergaan.
De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Ook kreeg hij een rijverbod.

Een politiekraan van bureau Verkeer heeft ondanks wat moeite met de evenwichtsproblemen van de personenauto het voertuig op de sleepbak gekregen.

HTM tramlijn 2 was tussen de Thorbeckelaan en eindpunt Kraayenstein tijdelijk gestremd. Er was dusdanig weinig schade aan het spoor dat de trams na het wegtakelen van het voertuig de dienst konden hervatten. Morgen kijkt HTM Infra of de sporen geen blijvende schade hebben opgelopen.

Foto's: Dejan Jeremic

WDJ-IMG_6357

WDJ-IMG_6358

WDJ-IMG_6360

WDJ-IMG_6364

WDJ-IMG_6378

WDJ-IMG_6386