Verwarde man gaat door het lint | Regio15.nl

Verwarde man gaat door het lint

20111103-Grootstraat

t-Drgrootstraat_TDK_9366Den Haag - Een verwarde man heeft aan het einde van de middag in een bui van razernij de nodige vernielingen aangericht in de Haagse wijk Houtwijk.



De 45-jarige man ging door nog onbekende oorzaak bij zijn woning volledig door het lint en liep vervolgens naar de Dr. C. Hofstede de Grootstraat. Daar kopte hij eerst de linker voorruit van een personenauto in. Daarbij raakte hij gewond aan het hoofd. Vervolgens liep hij dwars door een ruit een portiekflat in en drong hij daarna dwars door de voordeur een woning binnen.

De bewoner van die woning wist de man te verjagen en deze sprong door een raam aan de voorzijde van deze woning weer naar buiten. Vervolgens drong de man een tweede portiek in en daar werd hij uiteindelijk overmeesterd door meerdere politiemensen. Bij zijn aanhouding is de man gebeten door een diensthond van de politie.

De man liep al met al verschillende verwondingen op tijdens zijn tocht en hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar het hoe en waarom van het gedrag van de man. Ook is er een Plaats Delict afgezet en is ter plaatse onderzoek gedaan in en bij de woning waar de man was binnengedrongen.

Update 22.20 uur: In het ziekenhuis aangekomen, bleek dat de man was overleden. De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het overlijden van de man en de gebeurtenissen in de straat. Sectie zal moeten uitwijzen waaraan de man is overleden.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Tim de Kleyn

w-Drgrootstraat_TDK_9362

w-Drgrootstraat_TDK_9363

w-Drgrootstraat_TDK_9366

w-Drgrootstraat_TDK_9367

w-Drgrootstraat_TDK_9372

w-Drgrootstraat_TDK_9373