Foto reportage kazerne Pijnacker-Nootdorp | Regio15.nl

Foto reportage kazerne Pijnacker-Nootdorp

Het brandweerkorps Pijnacker-Nootdorp heeft sinds 30 augustus een splinter nieuwe kazerne in gebruik genomen aan de Nootdorpseweg 4 in Pijnacker. Regio15 nam een kijkje bij hun nieuwe kazerne.

De korpsen Nootdorp en Pijnacker werkte al langere tijd samen. Sinds 1 januari 2002 is de gemeente en daarmee ook de twee brandweerkorpsen gaan samenwerken. Hun samenwerking levert hun nu een gezamelijke post op.

De korspen maakte voorheen nog gebuik van vrije instroom wat in hield dat de mensen van huis werden opgepiept en ook rukte beide korpsen nog uit vanuit eigen post. Met hun nieuwe kazerne komt aan de vrije instroom ook een eind. De nieuwe kazerne van Brandweer Pijnacker-Nootdorp zal permanent bemand zijn wat inhoud 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

In de nieuwe kazeren is veel gebruik gemaakt van glas en moest passen in het sfeerbeeld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daar is met het ontwerpen van het gebouw ook rekening mee gehouden.

De kruising Nootdorpseweg, die onderdeel vormt als primaire uitrukroute voor brandweervoertuigen, is voorzien van oranje knipperlichten die weggebruikers er op attendeert dat er een brandweervoertuig nadert. Deze bediening geschiedt automatisch vanuit de kazerne.

Foto's: Ronald Kuijpers