Politie en HTM voeren controle uit | Regio15.nl

Politie en HTM voeren controle uit

wouwermanstraatth-IMG_0121Den Haag - De politie organiseerde vanavond in samenwerking met controleurs van HTM een grootschalige controleactie op de tramlijnen van het OV-knooppunt Wouwermanstraat.



Er werd onder meer gecontroleerd op zwartrijden, wangedrag in het openbaar vervoer, drugsbezit en openbare dronkenschap. Controleurs van de HTM schreven 163 bekeuringen uit voor vervoersbewijzen en diverse controlekaarten vanwege zwartrijden. De politie hield 36 personen aan voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, de opiumwet, openstaande straffen en voor de vreemdelingendienst.

De controleactie van beide organisaties past in het kader van veiligheid en integraal samenwerken. Politie en HTM treden met regelmaat gezamenlijk op om overlast in en rond het openbaar vervoer aan te pakken. Ondanks de vele positieve reacties stuitte de controleurs soms ook op onbegrip, omdat het idee bestaat dat de controle enkel en alleen gericht was op het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. De controle hierop is echter nooit een doel op zich en staat altijd in relatie tot de controle van een geldig plaatsbewijs.

Politie en HTM gaan ook de komende periode de integrale controles voortzetten, met als doel de veiligheid in het openbaar vervoer te vergroten.

Foto's: Peter Galjaard en Ruben van Essen

WRE-IMG_0126

WRE-IMG_0127

WRE-IMG_0141

WRE-IMG_0144

WRE-IMG_0149

WPG-DSC_1135

WPG-DSC_1138

WPG-DSC_1143