Drukte voor politie en reddingsbrigade | Regio15.nl

Drukte voor politie en reddingsbrigade

De drukte op de stranden in de regio heeft het afgelopen weekend tot problemen geleid. Zowel het kustdetachement van de politie Haaglanden als de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade moesten geregeld uitrukken om mensen uit zee te redden.

Vrijdag kon een jongen na een redding uit zee op het strand weer op adem komen, maar een 35-jarige vrouw uit Sri Lanka moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Zondagmiddag werd een Pool in zorgelijke toestand op het droge gebracht. Hij moest worden gereanimeerd en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De reddingsbrigade in Monster haalde afgelopen weekeinde binnen drie kwartier zeven mensen uit het water die door muien in de problemen waren gekomen. Twee van de drenkelingen hadden te veel zeewater binnengekregen en vertoonden onderkoelingsverschijnselen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Naast de reddingen hadden de medewerkers van de politie en de HVRB ook hun handen vol aan kinderen die hun ouders kwijtgeraakt waren. Gelukkig konden alle zoekgeraakte kinderen weer met hun ouders herenigd worden.

Tekst: RTV West
Foto: Ricardo Bonsang