Nieuwe ambulance 15-143 gearriveerd | Regio15.nl

Nieuwe ambulance 15-143 gearriveerd

Sinds vorige week heeft de Ambulancezorg Zoetermeer de beschikking over een splinternieuwe Volkswagen T5 ambulance. De ambulance heeft het roepnummer 15-143 en vervangt de oude 15-143, een Mercedes Benz E290 Automaat.

De 15-143 is de derde Volkswagen T5 ambulance die bij de dienst in gebruik wordt genomen en is, net als z'n voorgangers (de 15-144 en 15-146), afkomstig van AMSTRA. Vanaf de buitenkant lijkt deze ambulance op z'n voorgangers, aan de binnenkant zijn echter veranderingen doorgevoerd.

Zo is er een verschuifbare brancardtafel te vinden, hierdoor is het mogelijk om aan beide kanten van de brancard te werken. Aan de linkerkant van de brancardtafel is ook een derde zitplaats te vinden, deze is ingeklapt maar kan gebruikt worden als de brancard in het midden staat. In de werkruimte van het voertuig hangt een camera met microfoon, de chauffeur kan via een beeldscherm in de cabine zien en horen wat de verpleegkundige aan het doen is.

Nieuw in dit voertuig is dat men gebruikt maakt van citygis, bij een melding zal de route naar het adres direct op het beeldscherm verschijnen. Tevens kunnen er adressen, zoals ziekenhuizen, voorgeprogrameerd worden.

Sinds vandaag is de ambulance volledig inzetbaar.

Foto's: Ricardo Bonsang