Politie houdt man aan in Leidschendam | Regio15.nl

Politie houdt man aan in Leidschendam

stolberglaanth-DSC 4024Leidschendam - De politie heeft donderdagavond naar aanleiding van een melding een man aangehouden in/voor zijn woning aan de Gravin Juliana van Stolberglaan.


Ergens tussen de klok van 22.30 uur en 23.00 uur kreeg de politie melding van een tot nog toe voor ons onbekend incident. Feit was in elk geval wel dat in één van de woningen van de flat iemand aanwezig was die door de politie aangehouden moest worden.

Diverse politie-eenheden kwamen ter plaatse; onderdeel daarvan waren onder meer twee voertuigen van de hondenbrigade. Personeel van de hondebrigade is gewapend met de hond en de schilden naar boven gegaan, om aldaar middels de zogenoemde 'schildenprocedure' de man aan te houden.

De man stond op het balkon, maar is uiteindelijk naar binnengegaan. Politieagenten hebben vervolgens meerdere malen gevorderd dat de man de voordeur zou openen. Uiteindelijk koos de man eieren voor zijn geld en heeft hij zich zonder verdere slag of stoot overgegeven. De politie heeft de man vervolgens aan kunnen houden. Hierdoor behoefde uiteindelijk de 'schildenprocedure' niet daadwerkelijk uitgevoerd te worden.

De man is overgebracht naar het politiebureau.

Foto's: Danny BotmanSander Paardekooper en Robert Johnson

DSC 3995

RJH 6785-1

w-Sanbar Stolberglaan IMG 3871

DSC 4012

w-Sanbar Stolberglaan IMG 6494

DSC 4017

DSC 4024

RJH 6815