Integra-actie "Berenklauw" | Regio15.nl

Integra-actie "Berenklauw"

integra-kopintegra-thumbDen Haag - Onder auspiciën van bureau Beresteinlaan vond vandaag op twee locaties in Den Haag-Zuid een Integra-actie plaats, onder de naam "actie Berenklauw".


In het gebied van dat bureau is een toename te zien van het aantal inbraken. Volgens de politie spelen jongeren die zich op de Bouwlustlaan en Laan van Wateringse Veld ophouden daarbij een rol.

Met deze controles hoopt men de groepen beter in kaart te kunnen brengen. Tevens was het doel het opsporen van strafbare feiten, openstaande vonnissen, belastingschulden etc. Hierdoor werden onder andere via politievoertuigen met Automatische Nummerplaat Herkenning (ook wel ANPR genoemd) aan boord voertuigen geselecteerd waarmee wat aan de hand zou kunnen zijn.

Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is er gecontroleerd op de Middenstede en tussen 19.00 uur en 21.00 uur op de Middelweg.

Totaal werden er 534 kentekens via de ANPR gecheckt en met 15 daarvan was iets mis. Er werden 84 auto's, 8 brommers, 11 snorfietsen en 63 personen gecontroleerd. Zeven van die personen werden aangehouden, omdat zij achterstallige bekeuringen hadden lopen voor een bedrag van totaal 7000 euro.

Daarnaast is één persoon aangehouden voor het bezit van verdovende middelen, één persoon voor het rijden zonder rijbewijs, één persoon aangehouden die in het bezit was van apparatuur om alarmsystemen te omzeilen en er is één verbaal uitgeschreven voor het niet handsfree bellen.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Robert Johnson, Machiel Janssen, Sander Paardekooper en Cees de Kleyn

integra24

integra23

integra22

w-integracees tdk 3600

integra19

integra18

w-integracees tdk 3594

integra16

intergra15

intergra13

integra2

integra4

w-integracees tdk 3624

integra5

w-integracees tdk 3695

integra8

integra10

integra12