Greenpeace bezet hoofdkantoor Shell | Regio15.nl

Greenpeace bezet hoofdkantoor Shell

shell-kopshell-thumb

Den Haag - Vanmorgen vroeg hebben actievoerders van Greenpeace het hoofdkantoor van Shell aan de Carel van Bylandtlaan bezet.


Men voerde actie tegen de voorgenomen proefboringen naar olie op de Noordpool. Enkele tientallen leden van Greenpeace namen aan deze actie deel.

Een aantal actievoerders had de ingangen geblokkeerd en had zich aan de deuren vastgeketend. Een aantal andere actievoerders is het gebouw binnengegaan en heeft onder andere de kamer van de directeur bezet.

Ook hebben negen klimmers zich via het dak met touwen naar beneden laten zakken. Deze laatsten hebben een spandoek ontvouwd en hebben de Shell-logo's bedekt met eigen vlaggen.

De actie op de grond werd rond half negen beëindigd, toen steeds meer werknemers van Shell de blokkade wisten te doorbreken.

Rond half elf is de politie begonnen met het verwijderen van de actievoerders die zich vanaf het dak hadden laten zakken. Hiertoe hebben politiemensen zich eveneens via touwen laten zakken. De actievoerders zijn vervolgens aangehouden. Vanuit de hoogwerker van de brandweer is daarbij ondersteuning verleend.

Foto's: Robert Johnson

shell1

shell2

shell5

shell6

shell7

shell8

shell9

shell110

shell11

shell13

shell14

shell15