Politie Haaglanden ingezet in Rotterdam | Regio15.nl

Politie Haaglanden ingezet in Rotterdam

20120726-stadhuisplein-kopt-stadhuisplein12

Rotterdam - Afgelopen nacht heeft de politie zes aanhoudingen verricht naar aanleiding van vechtpartijen en vernielingen op het Stadhuisplein en in de omgeving daarvan.


In de nacht van woensdag op donderdag vond een feest plaats in een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein. Daar waren enkelen honderden personen aanwezig. Rond kwart voor drie ontstond een vechtpartij op het feest. Vijftien personen werden vervolgens door de beveiliging uit het café verwijderd. Buiten zochten zij de confrontatie met de reeds aanwezige politiemensen, waarbij zij hen onder andere bekogelden met stenen en glaswerk. De groep van vijftien vechtersbazen groeide aan met nog meer raddraaiers. De groep was zichtbaar onder invloed van alcohol en drugs, wat het optreden door de politie zeer ernstig bemoeilijkte.

Zelfs het inzetten van twee politiehonden had nauwelijks invloed op hun gedrag. Zij moesten meerdere keren optreden om de groep uiteen te drijven. Rond half vijf donderdagochtend keerde de rust weer en daarna is de balans opgemaakt. Zes winkels op de Kruiskade en vier op de Lijnbaan zijn beschadigd geraakt en vanuit de winkels zijn goederen weggenomen. Ook hadden de raddraaiers zes geparkeerde auto's beschadigd en twee betaalautomaten met stenen bewerkt. Van een shovel die op de Lijnbaan stond vanwege werkzaamheden was ook een ruit ingegooid.

De politie is in de ochtenduren samen met de gemeente en ondernemers druk in de weer geweest de schade op te nemen. De ondernemers wordt de mogelijkheid geboden om op locatie aangifte te doen. Zes verdachten, allen rond de 20 jaar, zijn aangehouden naar aanleiding van deze vechtpartijen en vernielingen. De politie is een onderzoek gestart. Politie Rotterdam-Rijnmond kreeg assistentie van eenheden uit de regio Haaglanden. Ook kwam de politiehelikopter van het KLPD ter plaatse voor assistentie vanuit het luchtruim.

Foto's: Willem Duivestein

w-stadhuisplein02

w-stadhuisplein05

w-stadhuisplein06

w-stadhuisplein07

w-stadhuisplein10

w-stadhuisplein12

w-stadhuisplein13

w-stadhuisplein14