Arie Pronk, bedankt! | Regio15.nl

Arie Pronk, bedankt!

20120926-sluisplein-kopt-img 2620

Leidschendam-Voorburg - "Aan al het goede komt een eind."


Een gezegde dat helaas maar al te waar is. Dit geldt ook voor de loopbaan bij de brandweer van beroepsbrandweerman Arie Pronk.

Deze oude rot in het vak heeft de leeftijd van 55 jaar bereikt en dat betekent Functioneel Leeftijdsontslag.

Begonnen bij brandweer Voorburg, later gefuseerd tot brandweer Leidschendam-Voorburg en nu officieel de Veiligheidsregio Haaglanden. In de tientallen jaren durende brandweerloopbaan heeft Arie honderden, zo niet duizenden uitrukken meegemaakt. Wat hem waarschijnlijk altijd zal bijblijven was de zeer grote brand aan de Westvlietweg op 06 oktober 2011. Arie was toen chauffeur/pompbediende op de tankautospuit en was er getuige van dat zijn zoon Wim, die bevelvoerder van de tankautospuit was, gewond raakte tijdens een explosie.

Maar uiteraard zal Arie terugkijken op een zeer mooie tijd bij de brandweer. Gelukkig zal de familie Pronk in de gedaante van zijn zoon Wim verbonden blijven aan de brandweer en kazerne Leidschendam-Voorburg in het bijzonder.

Het afscheid van Arie is niet in stilte gegaan. Woensdagmiddag hadden zijn collega's een verrassing in petto, toen er speciaal voor hem een uitruk in scene was gezet tijdens zijn laatste dienst. Even voor half twee kwam er een melding 'brandlucht' binnen op de pager voor de bemanning van de tankautospuit 1231. Het betrof het pand van een voormalige bakkerij aan het Sluisplein in Leidschendam. Bij aankomst kwam de rook al uit de ramen. 'Toevallig' vormden Arie en Wim samen de aanvalsploeg. Zij wisten binnen in het pand een bange winkelmedewerkster uit haar benarde positie te bevrijden. Zij brachten haar naar buiten en daar bleek het om niemand minder dan Ger, de vrouw van Arie, te gaan. Zij had zich vermomd en had het spel goed meegespeeld.

Van bakker Richard Remmerswaal, van de gelijknamige bakkerij, kreeg Arie toen nog een uitnodiging om een middag mee te kijken bij de bakkerij.

's Avonds volgde dan het officiele afscheid. Er was een Indische rijsttafel besteld, maar speciaal voor Arie was zijn 'lievelingskostje', bloemkool met patat, bereid. Of dat ook daadwerkelijk door hem is genuttigd, zegt het verhaal niet.

Arie, namens jouw collega's en de inwoners van Haaglanden, die van Leidschendam-Voorburg in het bijzonder: hartelijk bedankt voor jouw inzet en het ga je goed!

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen

w-img 2606

w-img 2611

w-img 2617

w-img 2618

w-img 2620

w-img 2621

w-img 2626

w-img 2631

w-img 2636

w-img 2638

w-img 2639

w-img 2650