Kleine opkomst bij 'Project-X Den Haag' | Regio15.nl

Kleine opkomst bij 'Project-X Den Haag'

kopdenhaagt-re4

Den Haag - In navolging van Haren werden deze week op Facebook voor allerlei steden in Nederland nieuwe 'Project-X' feesten aangekondigd.


Ook onze regio ontkwam er niet aan; vanavond zou vanaf negen uur een feest worden gehouden op de Grote Markt. Net zoals in de andere steden waar van zo'n 'feest' sprake zou zijn, was de politie ook in Den Haag op alles voorbereid.

In het centrum van de stad was veel politie op de been: ME-jeeps, politie te paard, aanhoudingseenheden en 'gewone' politie met de platte pet.

Het was vooraf niet duidelijk hoeveel 'feestvierders' gevolg zouden geven aan de oproep. Het bleken er achteraf niet meer dan zo'n 100 tot 200.

Politiemensen hebben van een aantal voorbijgangers de identiteit vastgesteld; sommigen werden daarbij zelfs gefotografeerd. De politie sommeerde groepjes om zich te verspreiden. In een aantal gevallen werden groepjes mensen de toegang tot onder andere de Grote Marktstraat ontzegd.

Er werden tussen de 10 tot 20 aanhoudingen verricht. Volgens de politie zijn in elk geval 10 aanhoudingen verricht naar aanleiding van een vechtpartij in een horeca-gelegenheid.

Overigens is er van een feest op de Grote Markt nimmer sprake geweest. Het geplande feest ging dan ook als een nachtkaars uit.

Video: Danny Botman

Video: René Hendriks

Foto's: Danny Botman, Ruben van Essen, Eyelogic en Robert Johnson

w-re1

w-re2

w-re3

w-rj7

w-rj2

w-rj3

w-rj5

w-img 9111

w-img 9115

w-db6

w-re8

w-re10

w-re11

w-rj8

w-img 9124

w-db2

w-img 9127