Gevolgen storm vallen mee | Regio15.nl

Gevolgen storm vallen mee

20121125-storm-kopt-IMG 0806Haaglanden - Wat vooraf werd aangekondigd als een mogelijk zware storm die voor de nodige schade kon zorgen, viel achteraf nogal mee.


Zoals u allen zal hebben gemerkt stond er veel wind, maar grootschalige overlast is er niet geweest.

De brandweer heeft wel de nodige inzetten gehad om bijvoorbeeld loshangende voorwerpen zeker te stellen en omgewaaide bomen te ruimen, maar nergens leidde dit tot noemenswaardige problemen.

Op de Hofzichtlaan waaide een boom om, die deels op de tramrails terecht wam en voor een stremming van lijn 6 zorgde. Maar de brandweer had de boom in no time in stukken gezaagd. Hierna kon de dienstregeling snel worden hervat.

In Duindorp, nabij de kruising van de Houtrustweg met de Pluvierstraat, dreigde een grote plank vanaf een flat in aanbouw te waaien. Ook hier greep de brandweer snel in. Ook elders in de regio moest de brandweer dergelijke klussen uitvoeren.

In de loop van de middag is de wind in kracht afgenomen.

Video: Ruben van Essen


Foto's: Machiel Janssen en Ruben van Essen

De omgevallen boom op de Hofzichtlaan.

w-boomhzl1

w-boomhzl2

w-boomhzl4

w-IMG 0765

De plank die gevaarlijk boven het trottoir van de Houtrustweg bungelde.

w-IMG 0777

w-IMG 0784

w-IMG 0787

In het Haagse Bos, langs de Laan van Nieuw Oost Indië, dreigde een boom om te waaien. De brandweer heeft de boom geveld om zodoende gevaar voor voorbijgangers te voorkomen.

w-IMG 0832

w-IMG 0837

Natuurlijk levert de harde wind aan de kust ook de nodige indrukwekkende beelden op. Veel mensen maakten van de nood een deugd en maakten een strandwandeling.

w-IMG 0795

w-IMG 0814