Persoon op dak Herman Costerstraat | Regio15.nl

Persoon op dak Herman Costerstraat

Wassenaar-H-t-Wassenaar-4Wassenaar - Vrijdagavond heeft de politie een man aangehouden die zijn toevlucht had gezocht op een dak aan de Herman Costerstraat.


De exacte toedracht is nog niet bekend, maar volgens omstanders wilden agenten de man aanhouden voor onder andere vernieling en is hij toen het dak op gevlucht. Hij heeft daar lange tijd heen en weer gelopen en heeft enige tijd op het puntje van het dak gezeten. Hij was in elk geval niet te bewegen om naar beneden te komen.

Conform procedure werd de brandweer in kennis gesteld, die met een tankautospuit, een hoogwerker en een adembeschermingsvoertuig ter plaatse kwam. Dit laatstgenoemde voertuig heeft ook een springkussen aan boord, die in geval van nood opgeblazen kan worden en onder de dakrand gelegd kan worden.

Ook kwam een onderhandelaar van de politie ter plaatse en werd het arrestatieteam opgepiept. Het AT is onder andere gespecialiseerd in aanhoudingen op hoogte.

Uiteindelijk heeft de politie de man van het dak weten te praten, waarop deze direct is aangehouden en geboeid naar het politiebureau is afgevoerd. Het arrestatieteam is aanrijdend afbesteld.

Foto's: Herman van der Woude en Ruben van Essen

w-Wassenaar-H-1

w-Wassenaar-H-2

w-Wassenaar-H-3

w-Wassenaar-H-4

w-Wassenaar-1

w-Wassenaar-2

w-Wassenaar-3

w-Wassenaar-4

w-Wassenaar-5