Effe een aanhangertje lenen bij de buren...... | Regio15.nl

Effe een aanhangertje lenen bij de buren......

Den Haag - Het is een parodie op het bekende 'kopje suiker lenen', maar het liep wel heel anders af...


Een regiogenoot wilde dolgraag voor een klusje de aanhanger van de buurman lenen. Probleem was alleen: daar lag een levensgroot anker op van wel twee ton zwaar, dat bestemd was voor het 'oud ijzer'. Onze regiogenoot was het wel met zijn buurman eens dat dit een 'klein drempeltje' was om de aanhanger te kunnen gebruiken.

Wat schetst de verbazing van de buurman toen hij vanochtend uit zijn raam keek: zijn aanhanger, inclusief anker, was achter de horizon verdwenen. Dat klopt: onze regiogenoot had de aanhanger toch 'geleend' en was er mee gaan rijden.

Ver kwam ie echter niet: op de oprit bij Nootdorp van de A12 bakb... ehm links, richting Den Haag kukelde het anker van de aanhanger en versperde de rijbaan. Achteropkomende auto's moesten daarom vol in de 'ankers', om maar in scheepvaartsferen te blijven. Voor onze regiogenoot was echter geen zee te hoog; hij laadde thuis een vorkheftruck op dezelfde aanhanger en zette koers richting oprit A12 om het varkentje zelf te gaan wassen.

De inmiddels gearriveerde inspecteur van Rijkswaterstaat vond dat echter geen goed idee en schakelde bergingsbedrijf BCB in. Die heeft uiteindelijk het anker van de weg gehaald. Hierna kon de rijbaan weer worden vrijgegeven.

De twee buurmannen zullen waarschijnlijk nog wel het een en ander te bespreken hebben.... Hieruit zal moeten blijken of de vriendschap tussen de twee goed verankerd is. Of de politie ook nog van wal zal steken richting de onfortuinlijke bestuurder is nog onbekend.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 0777

w IMG 0779

w IMG 0784

w IMG 0793

w IMG 0794

w IMG 0800

w IMG 0801

w IMG 0802