Sinterklaas en Pieten verrassen ouderen en hulpbehoevenden | Regio15.nl

Sinterklaas en Pieten verrassen ouderen en hulpbehoevenden

Den Haag - Vandaag werd bewezen dat Sinterklaas en zijn Pieten er niet alleen maar zijn voor de 'kleintjes'.


Enkele bezoekers hebben aangegeven dat zij het fijn vinden om tussen alle geweldsincidenten, branden en ongevallen ook zo nu en dan de 'leuke' (nieuws)berichten te lezen. De redactie van Regio15 is het daar mee eens en toen wij dit geweldige initiatief voorbij zagen komen, konden wij niets anders dan Daan en Donny op pad sturen.

Hulpsinterklaas en zijn (zwarte) Pieten hebben vandaag naast alle aandacht voor de kleintjes ook wat aandacht gevonden voor de ouderen en hulpbehoevenden in de regio Den Haag en het Westland. De hulpsinterklaas en zijn Pieten hebben onder andere woon- en behandelcentrum Nolenshaghe bezocht maar zijn ook bij thuiswonenden geweest.

De hulpsinterklaas en Pieten zijn in het dagelijks leven zorgverleners en hebben geheel vrijwillig, zonder enig persoonlijk c.q. commercieel belang, alle voorbereidingen getroffen en ruim twintig ouderen en hulpbehoevenden bezocht op één dag. De Goedheiligman en zijn Pieten hebben de ouderen en hulpbehoevenden in het zonnetje gezet. 

De personen die een bezoekje hebben gekregen waren razend enthousiast en ook ontroerd door de geste.

Ouderen worden helaas steeds vaker vergeten en verwaarloosd. Recentelijk kwam nog in het nieuws dat een verzorgingstehuis een 'plascontract' had geïntroduceerd. 

Foto's en video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

Sqcf8f.JPG

BTiKC5.JPG

EAgpHj.JPG

rkX7oe.JPG

UR32Nq.JPG

l3MjvT.JPG

RUsA9c.JPG

NmSP7U.JPG