Met slokje op het tramspoor op bij de Wijnhaven | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Met slokje op het tramspoor op bij de Wijnhaven

Den Haag - Met een slok op achter het stuur van je auto kruipen is sowieso niet verstandig en uiteraard ook verboden.


Dat het ook nog tot vreemde situaties kan leiden bleek gisteravond laat op de Wijnhaven (what's in a name).

Een automobilist was in meerdere opzichten 'het spoor bijster', reed daar pardoes het tramspoor onder 'De Resident' in en had wel heel laat door dat er iets niet klopte. Pas toen de auto na talrijke meters bleef steken bij een wissel, eindigde de reis van de alcomobilist.

Door het vreemde object op het spoor was het tramverkeer ter plaatse gestremd; de lijnen 9, 15 en 16 moesten omrijden. Berger Vreugdenhil bracht uitkomst; deze heeft de auto uit de tramtunnel gehaald en afgevoerd.

De alcomobilist moest van de politie blazen en is daarna aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De uitkomst daarvan is niet bekend, maar dat dit een duur 'Wijntje' wordt voor de bestuurder is wel duidelijk. Hij zal behalve de boetes ook opdraaien voor de schade aan zijn eigen auto, en aan alle bakens en detectie apparatuur van de HTM die daar tussen de sporen ligt.

Het is overigens niet de eerste keer dat een beschonken automobilist een kortere weg probeert via deze route. Met name met de komende feestdagen in het verschiet geldt: 'Wie met een glaasje op met autorijden begint, belandt vroeg of laat vanzelf in het grind'.

Foto's: Bob van Keulen

xLRKKE.JPG

mBvU6J.JPG

vuZxf3.JPG

5pgZgk.JPG

7qQpU6.JPG