Jong en oud genieten volop van het natuurijs | Regio15.nl

Jong en oud genieten volop van het natuurijs

Regio - Jong en oud, mens en dier, dik en dun. Het maakt allemaal niet uit. Het was flink genieten op het ijs in de regio Den Haag.


Voor sommigen was het de eerste keer op het ijs en voor anderen waren het fijne jeugdherrineringen. Gisteren plaatsten wij een bericht op onze Facebook pagina en vanwege de enorme hoeveelheid reacties en likes hebben wij besloten er een item op onze website over te plaatsen.

Het winterse weer kent (helaas) ook minder leuke taferelen. Afgelopen vrijdag sprong een hondje van een oppasbedrijf in het water aan de Huis te Landelaan in Rijswijk en kon vanwege het ijs niet meer zelfstandig uit het water komen. De brandweer heeft het hondje net op tijd kunnen redden. Gisteren belandde een auto in het ijskoude water aan het Terras van Sion in Rijswijk.

De gemeente Den Haag waarschuwt via sociale media voor het dunne ijs. Het ijs is op veel plekken nog te dun en onbetrouwbaar om op te kunnen schaatsen. Als u het ijs wilt betreden, let dan goed op de ijsdikte en eventuele waarschuwingen.

Delft - Voor het eerst in jaren kon er weer geschaatst worden in de grachten van Delft. In de Vlamingstraat hadden buurtbewoners muziek aangezet en werd er soep gegeten en glühwein gedronken.

Video en foto's: Donny Kooistra en Daan van den Ende

yN837L.JPG

ws1lvJ.JPG

QC0OLp.JPG

TZy1UG.JPG

MlM9Xb.JPG

x88c0s.JPG

BRa4RE.jpg

8BjEPF.jpg

Den Haag - In het Zuiderpark was het een drukte van jewelste. Honderden mensen bezochten het park en betraden het natuurijs. De sfeer was uitmuntend. Er werd gedanst, gelachen, gespeeld en soms (het hoort erbij) gevallen.

Foto's en video: Donny Kooistra en Daan van den Ende

jv9vDH.JPG

UDxck8.JPG

ZMYpUw.JPG

WPwnMF.JPG

l7nxbb.JPG

DPjdkd.JPG

E1iO7k.JPG

8l7mdm.JPG

HX17MW.JPG

th24az.JPG

Xk8TXN.JPG

jaNYzy.JPG

Coy9iR.JPG

GylqHf.JPG

ZRCM5x.JPG

7T2khl.JPG

's-Gravenzande - In de 'banken' aan de strandweg werd ook geschaatst. Het ijs was daar nog niet heel dik maar dat weerhield sommige niet om erop te schaatsen. Het leverde prachtige beelden op.

Foto's: Fred vd Ende

3WH8Q8.JPG

JV2tRf.JPG

3r9djT.JPG

De Lier - Bij de ijsbaan in de Lier was het zoals altijd druk. Veel ouders kwamen met hun kinderen en genoten van het ijs. 

Foto's: Fred vd Ende

KeJxcf.JPG

6gjMTf.JPG

VCNRc8.JPG

yKAdWs.JPG