Bedankt voor de inmiddels meer dan 7500 WhatsApp tips | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bedankt voor de inmiddels meer dan 7500 WhatsApp tips

Regio15 - Bedankt voor de inmiddels meer dan 7500 ontvangen tips op de Regio15 WhatsApp tiplijn.


Vanaf eind december 2016 maakt Regio15 gebruik van een WhatsApp tiplijn. In december 2017 hebben wij een item geschreven over hoe belangrijk de WhatsApp tiplijn voor ons is. Inmiddels heeft Regio15 van haar (trouwe) bezoekers meer dan 7500 tips ontvangen. Er zijn meer dan 50.000 berichten ontvangen en verstuurd via de WhatsApp tiplijn. Dankzij deze betrouwbare tipgevers kunnen wij het laatste nieuws in beeld brengen en zijn wij één van de grootste nieuwssites van de regio Haaglanden.

Heb jij ons nog niet toegevoegd op WhatsApp? 
Klik hier en voeg ons meteen toe. Ons telefoonnummer is 0615151502.

Jullie weten het vast al

Vaak denken onze bezoekers dat wij al op de hoogte zijn van bepaalde zaken. Achteraf blijkt dan dat we het tóch niet wisten en dat we daardoor geen beeld hebben kunnen maken. We weten liever te veel dan te weinig. 

Tips zijn belangrijk voor ons

Sinds de invoering van C2000 is de politieradio niet meer af te luisteren, en de politie stuurt maar van een beperkt aantal soorten incidenten een persalarm. Een inval van het arrestatieteam, een auto die op het tramspoor staat, een gesprongen waterleiding, afsluiting i.v.m. de vondst van een verdacht pakketje, een vuurwerkvondst in een woning, een zoekactie in het water naar een vermiste vrouw, ernstige verkeershinder op de A4 omdat het wegdek vol ligt met sneldrogend beton, een evenementenhal die ontruimd wordt na vechtpartijen, allemaal voorbeelden van zaken waarvan de politie van mening is dat het geen nieuws is en ons daar niet over op de hoogte brengt, maar die we uiteraard wel graag via tips te weten willen komen.

Niet alleen tips over de inzet van hulpdiensten ontvangen wij graag, ook bijvoorbeeld tips over dierenleed of stormschade. Dankzij dat soort tips konden wij bijvoorbeeld schrijven over de dierenhater in Spoorwijk (waarna de surveillance in de omgeving werd geïntensiveerd) en over de schade door de westerstorm in januari 2018.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Regio15 hecht veel waarde aan de privacy van bezoekers én tipgevers. Er staat een uitgebreide privacyverklaring op de website. In die verklaring staat onder andere dat wij persoonsgegevens verwerken alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Regio15 geeft bijvoorbeeld nooit uw telefoonnummer aan anderen.

Terrorist of verwarde man

Op bevrijdingsdag werden er drie willekeurige personen neergestoken in Den Haag. Er werd al gauw geschreven dat het om een verwarde man zou gaan. Dankzij diverse tipgevers op de Regio15 WhatsApp tiplijn waren fotografen er snel bij en konden zij beeld bij het nieuws maken. Op die manier konden wij zelf onafhankelijk over de gebeurtenis schrijven. Dankzij diverse ingezonden foto's en videos op de Regio15 WhatsApp tiplijn werd onder andere bekend dat de dader tijdens zijn daad "Allāhu akbar" heeft geroepen.

Items dankzij tipgevers

Dagelijks ontstaan items op onze website dankzij een tip van een tipgever op de Regio15 WhatsApp tiplijn. Zonder deze tips hadden we niet geweten van de gebeurtenis en hadden we er geen item van op onze website kunnen plaatsen. Bij veel van de items die voortkomen uit een tip op de Regio15 WhatsApp tiplijn zetten wij onderstaande afbeelding tussen de foto's.

Wa itemdankzijtiplijjn