Brandweer Westland poetst auto's voor Haïti | Regio15.nl

Brandweer Westland poetst auto's voor Haïti

tk-th-dsc_7775Vandaag hield de brandweer van het Westland een grote actiedag om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

 



Door de weersomstandigheden had een aantal kazernes de actie afgelast. Deze kazernes zullen op een later tijdstip alsnog de actie houden. De actie's van de kazernes Wateringen, 's-Gravenzande en De Lier en Maasdijk gingen wel gewoon door.

Vele vrijwilligers van de kazerne Wateringen hebben gedurende de hele dag de handen uit de mouwen gestoken en vele auto’s gewassen. Zelfs twee grote bussen van de HTM zijn door de tijdelijke 'wasstraat' gegaan. Onder de bereidwilligen twee voorlichters van brandweer Haaglanden, die dankzij veel overtuigingskracht van de spuitgasten bereid werden gevonden hun auto te laten wassen.

De kosten bedroegen 6 euro voor een personenauto en 10 euro voor personenbusjes en groter. De opbrengst van deze dag was maar liefst 2104 euro!

Ook de brandweerlieden van de kazerne 's-Gravenzande hebben gister zoals gepland deelgenomen aan deze actie. In het centrum van 's-Gravenzande werden gedurende de dag, tezamen met leden van de reddingsbrigade, vele auto's gewassen. De aftrap van deze actie vond in de ochtend plaats; burgemeester van der Tak en een tweetal wethouders schroomden er niet voor om zelf ook de handen uit de mouwen te komen steken. Burgemeester en wethouders waren zelfs bereid om even voor het oog van de camera te poseren.

Het resultaat in 's-Gravenzande mocht er aan het eind van de dag zeker wezen; zo'n 3600 euro werd er opgehaald voor Haïti. Uiteraard zorgde de strooidienst er na afloop voor dat de locatie van deze tijdelijke autowasstraat gestrooid werd.

De brandweermensen van kazerne De Lier waren zo enthousiast in het wassen, dat en passant nog maar even een tweewieler werd meegenomen. Tevens hebben zij het voertuig van Commandant Westland Gerthe Vonk onder handen genomen. In De Lier werd voor zo'n 1250 euro bij een gewassen.

Over het exacte bedrag dat de brandweerlieden van Maasdijk hebben binnengehaald is helaas niets bekend. Wel is bekend dat er door alle vier de kazernes ruim 7500 euro is opgehaald voor de mensen in Haïti. Een bedrag waar men trots op mag zijn!

En u weet: ook u kunt nog steeds een bijdrage storten op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). De tussenstand bedroeg op 26 januari overigens meer dan 100 miljoen euro!

Foto's: Tim de Kleyn, Robert van den Ende, Carolien Valstar

Wateringen:

tkdsc_7604

tkdsc_7654

tkdsc_7775

tkdsc_7809

tkdsc_7815

tkdsc_7836

's-Gravenzande:

01

02

03

04

De Lier:

dl1

dl2

dl3