Onrust in Duindorp | Regio15.nl
DutchEnglish

Onrust in Duindorp

Den Haag - Het was gisteravond onrustig in Duindorp, waar diverse brandjes werden gesticht.


Er was sprake van een groep die zich zou gaan verzamelen, na een eerdere oproep op social media. De politie reageerde daarop met een vergrote aanwezigheid, en het aanspreken van mensen en het controleren/vastleggen van hun identiteit. Dat wekte weer weerstand op bij de bewoners, die stelden gewoon op straat te lopen en zonder iets misdaan te hebben gecontroleerd te worden.

Intussen ontstonden op diverse plekken in de wijk kleine brandjes. Die werden dan telkens geblust door de politie en brandweer, maar vaak was er dan op een andere plek inmiddels weer iets in de fik gevlogen. Ook werd er een bouwkeet op z'n kant geduwd.

De politie was 'in de buurt' voor het geval de brandweer gehinderd zou worden, maar dat is niet gebeurd. Het is bij een 'kat en muisspel' tussen de brandstichters en de politie gebleven; bij ons weten is er niemand aangehouden voor de brandjes.

De achterliggende reden is waarschijnlijk het afgelasten van het jaarlijkse palletstapelen en de vreugdevuren, nadat er dit jaar door de gemeente een hoop extra eisen aan het evenement werden gesteld na de vonkenregen vorige jaarwisseling.

Foto's en video: Herman van der Woude, Sebastiaan Barel en Jordy K.

Jql0IP.JPG

ZaRuhR.JPG

JlFfh0.JPG

duYoOO.JPG

dXAOtU.JPG

ieksG2.JPG

XDte5O.jpeg

D5quHE.JPG

R4s82I.JPG

Op de kruising Nieboerweg/Houtrustweg was een bouwkeet op zijn kant gegooid. De kleine kraan van de brandweer heeft die weer op zijn wielen gezet.>

aWDxTT.JPG

NeAJdM.JPG

aG70wl.JPG

jK6Xgk.JPG

R138wG.JPG