Grote handhavingsactie Bouwlust en Vrederust | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote handhavingsactie Bouwlust en Vrederust

Den Haag - Diverse instanties hebben hielden donderdagavond een grote handhavingsactie gehouden in de wijken Bouwlust en Vrederust.


Politie, brandweer, HTM, belastingzaken en Rijksbelastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Stedin en diverse teams van de gemeente Den Haag deden hieraan mee.

De politie controleerde samen met de Rijksbelastingdienst, belastingzaken, brandweer en het gemeentelijk parkeerteam honderden voertuigen uit de wijk.

Belastingzaken heeft voor € 10.625,00 aan niet betaalde belastingen geïnd. Op vijf voertuigen is beslag gelegd; ze staan met een wielklem in de wijk. Aan de Belastingdienst is ter plaatse € 2.069,00 betaald aan openstaande belastingschulden. Hiernaast heeft de dienst vier voertuigen in beslag genomen. Deze zijn afgevoerd.

De politie heeft tientallen voertuigen gecontroleerd, waarbij ze 17 boetes heeft opgelegd voor bijvoorbeeld rijden zonder rijbewijs of verzekering, scooters die niet in orde zijn en het overtreden van de verkeersregels. In totaal zijn drie mensen aangehouden, waarvan één gezocht werd omdat hij nog een maand een celstraf moest uitzitten.

Het Handhavingsteam van de gemeente, de politie en Stedin bezochten 17 horecazaken, waarvan 14 ondernemingen in orde waren. Bij de overige ondernemingen zijn verschillende overtredingen aangetroffen, zoals de afname van energie die niet in orde was. Bij twee ondernemingen is de hygiëne vermoedelijk niet in orde. Dit wordt gemeld bij de NVWA, zodat zij dit verder kunnen controleren.

De controleurs van de HTM hebben op tram 4 gecontroleerd of passagiers hun reis hadden betaald. Bij 30 personen was dat niet het geval. Zij hebben een boete van € 55,00 gekregen.

Foto's: Sebastiaan Barel, Remco F. Gerritsen en Herman van der Woude, Tekst: Gemeente Den Haag

lnTaLv.jpeg

0jd3YF.JPG

m0golI.JPG

iBqms3.JPG

Kc2Uj9.JPG

Gczwa6.jpeg

iFqXPK.jpeg

BbUv7t.jpeg

McJzkt.jpeg

ymd1ji.jpeg

c1t53O.jpeg