Wapeninleveractie #Dropit een succes: 669 wapens ingeleverd | Regio15.nl

Wapeninleveractie #Dropit een succes: 669 wapens ingeleverd

Leiderdorp - Vanmiddag zijn de resultaten bekend gemaakt van de wapeninleveractie in de Eenheid Den Haag van de politie.


Naar aanleiding van de aard van sommige incidenten, waarbij jongeren steeds vaker gebruikmaken van diverse soorten wapens, organiseerde de Politie Eenheid Den Haag van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei een wapeninleveractie onder de naam ‘#DropIt’.

Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inleverde, kon dat doen zonder strafrechtelijke consequenties.

Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslag genomen. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein. Met deze actie wilde de Eenheid Den Haag jongeren bewust maken van de gevaren van het hebben van wapens en ook wil zij het aantal wapens in de samenleving verminderen.

Voor het inleveren van vuurwapens en/of munitie moest een afspraak worden gemaakt om deze thuis op te laten halen door de politie. Anoniem inleveren van een vuurwapen was dus niet mogelijk.

Een politiefunctionaris in burgerkleding kwam het wapen dan in een onopvallende politieauto thuis ophalen. Vervolgens werd onderzocht of het ingeleverde vuurwapen betrokken was geweest bij een strafbaar feit. Er vond geen vervolging plaats voor het bezit van het vuurwapen.

Uiteindelijk bleek dat er gedurende deze periode maar liefst 669 wapens zijn ingeleverd, waaronder 30 (echte) vuurwapens. Voor het overige betreffen het slag-, steek- of stootwapens.

Foto's: Koen jongen

CpCqJU.JPG

Td2vej.JPG

FW3Baw.JPG

a73atg.JPG

dHT6U4.JPG

zbxR2j.JPG

KjJG8s.JPG

aAvezX.JPG

2wCeLW.JPG

w8UY7h.JPG

AdsB7Y.JPG

qljGLa.JPG

Nkcj2K.JPG

NKY6c2.JPG

4VZ9XS.JPG